ZANIMIVO

Sreča v zvezi ne varuje pred prevaro

Odgovor na vprašanje, ali pogosteje varajo tisti, ki so v zvezi srečni ali oni, ki so nesrečni, je veliko presenečenje.
Fotografija: Prepričanje, da varajo le nesrečni v zvezi, je daleč od resnice. FOTO: Katarzyna Bialasiewicz/Gettyimages
Odpri galerijo
Prepričanje, da varajo le nesrečni v zvezi, je daleč od resnice. FOTO: Katarzyna Bialasiewicz/Gettyimages

Prevare so dandanes vse pogostejše, splošno prepričanje pa je, da čez plot praviloma skačejo posamezniki, ki so v zvezi nesrečni in nezadovoljni s spolnim ter življenjem na sploh.

Čeprav včasih to res drži, ne gre za pravilo, saj mnogi kljub srečnemu razmerju iščejo postransko zabavo.
 
To, lahko bi rekli žalostno dejstvo, so objavili v časopisu  Personality and Social Psychology, do njega pa so se znanstveniki dokopali z anketiranjem 233 parov, ki so odgovarjali na vprašanja o varanju v zadnjih treh letih.

In kaj se je pri analizi odgovorov izkazalo? Moški in ženske, ki so bili v svojih zvezah najsrečnejši in ki glede spolnega življenja v razmerju niso imeli nobenih pripomb, so varali pogosteje kot tisti, ki so se izrekli za nesrečne v razmerju.

Zakaj varati, če je seks v zvezi dober?

Izvajalci ankete domnevajo, da so seksualno zadovoljni posamezniki v razmerjih srečni, ker so pač pogosto deležni akcije. In ker je seks ena njihovih glavnih prioritet, vsak intimni akt opisujejo kot dober seks.

Kot drugi verjeten razlog navajajo dejstvo, da seks spodbuja spolno željo in tako si posamezniki, ki sicer veliko seksajo doma, želijo vedno več intimne akcije.

So tudi posamezniki, ki jih dejstvo, da varajo, navdaja z novo spolno energijo in si zato želijo tudi vse več akcije s partnerjem.

Še eno presenečenje

Je pa omenjena študija postregla s še enim zanimivim podatkom: predpostavlja namreč se, da posamezniki atraktivnega videza pogosteje skačejo čez plot, kajti za to imajo več možnosti. Vendar ne, rezultati kažejo ravno nasprotno:

med ženskami so največkrat varale tiste, ki glede na fizične atribute niso izstopale, natančneje, ki niso bile najbolj privlačne, kar vsekakor odstopa od splošnega prepričanja glede varanja in prevar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije