UŽITKI

Kako hitro do orgazma?

Pot do vrhunca je tlakovana z mnogimi dejavniki.
Fotografija: Eksperimentiranje, masturbacija in spolne fantazije so pri doseganju orgazma v veliko pomoč. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Eksperimentiranje, masturbacija in spolne fantazije so pri doseganju orgazma v veliko pomoč. FOTO: Thinkstock

Zagotovo imate tudi sami prijateljico, ki trdi, da orgazem doživi, še preden se seks dodobra začne. A roko na srce, verjetnost za to je zelo majhna. Kako dolgo v resnici ženske potrebujejo, da ga doživijo? »Čas, v katerem ženska doživi vrhunec, je odvisen tudi od tega, ali seksa ali masturbira,« je povedala seksologinja Jessica O'Reilly. Med spolnim odnosom ženske v povprečju potrebujejo 10 do 20 minut, vendar v ta čas ni vključena predigra. Z masturbacijo gre hitreje in vrhunec doživijo v štirih do petih minutah. Res pa je, da je vsaka tudi s tega vidika zgodba zase in čas še zdaleč ni edini dejavnik pri doseganju vrhunca. Kateri so še?

Razpoloženje

Na kakovost spolnega odnosa in na doseganje orgazma najbolj vplivajo količina stresa, energije, kakovost zveze in še številni drugi dejavniki. Prav zato je enkrat dosegljiv hitreje, drugič si je zanj treba vzeti več časa.

Sam seks

Če partner svoji dragi posveča veliko pozornosti in je v seks vključena pravilna stimulacija klitorisa, je vrhunec lažje in hitreje dosegljiv. A ne gre vsega polagati v roke ljubimca, veliko lahko vsaka ženska za hitrejše doživljanje orgazma stori sama. Za to obstaja kar nekaj načinov:

Eksperimentiranje

Prva pot do končnega cilja se začne s preizkušanjem novih prijemov, poz, stimulacije, z razbijanjem rutine v postelji in zunaj nje ter seveda z eksperimentiranjem. Tako je namreč mogoče odkriti tisto, kar vodi do orgazma, zato je v spolnem življenju vsakega para ali ženske več kot dobrodošlo.

Masturbacija

Neštetokrat ste že slišali, da sami lahko najhitreje ugotovite, stimulacija česa vam najbolj ustreza. Vse to je mogoče odkriti s samozadovoljevanjem, ki ponuja mnoge poti do lažjega in hitrejšega doživljanja vrhunca.

Fantazije

Najmočnejša erogena cona so možgani, ne genitalije. In najboljša stimulacija zanje so erotične fantazije, ki so dobrodošle tako med predigro kot tudi med samim seksom. Kadar so vse misli usmerjene v vroče sanjarjenje, jim telo zlahka sledi in orgazem je veliko lažje ter hitreje dosegljiv, kot če misli bežijo na zadeve, ki s seksom nimajo zveze.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije