RECEPT

Skutna torta z borovnicami

Objavljeno 03. junij 2020 11.58 | Posodobljeno 03. junij 2020 11.58 | Piše: A. K.

Izvrstna in osvežilna sladica za tople dni

FOTO: Guliver/Getty Images
Poletne sladice naj bodo lahke in sveže, težke kremaste torte nam v vročih dneh ne bodo teknile. Imenitna je skutna torta, ki ji dodajamo različno sezonsko sadje. Pripravimo jo v več različicah, s sadjem jo lahko le potresemo ali premažemo, lahko pa ga zmečkamo in vmešamo v skuto. Če ne želimo prižigati pečice, namesto biskvita naredimo podlago iz zdrobljenih otroških piškotov.

Za 4 osebe:
1 jajce
25 g sladkorja
15 g moke
1 žlica škroba
400 g pasirane skute
250 g borovnic
4 listi želatine
50 g sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor
1,5 dl sladke smetane
1 limona

Rumenjak penasto umešamo s 25 g sladkorja, iz beljaka stepemo sneg. V rumenjak najprej gladko vmešamo moko, potem pa nežno sneg. Testo razporedimo v tortni model, ki smo ga obložili s peki papirjem, in pečemo približno 20 minut na 175 stopinj. Medtem v vodi namočimo želatino. Skuto gladko razmešamo z limonovim sokom, sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem, vanjo vmešamo želatino. Smetano stepemo in jo vmešamo v skuto. Skutno kremo premažemo po ohlajenem biskvitu in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi. Borovnice operemo in osušimo, približno polovico jih pretlačimo, lahko z vilicami, dodamo žlico sladkorja v prahu in premešamo. Enakomerno namažemo po torti, potresemo s preostalimi borovnicami in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure.




Deli s prijatelji