OKUSNO

Recept: aromatični adventni venec

Dom bo dišal po klinčkih, cimetu in kandirani pomarančni lupinici.
Fotografija: FOTO: arhiv podjetja Lesaffre Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: arhiv podjetja Lesaffre Slovenija


V posodo odmerimo sol, moko, dodamo v mleku raztopljeni kvas Fala in vse druge sestavine brez maščobe ter zamesimo testo. Najprej mešamo počasi, vmes postopno dodajamo zmehčano maslo. Nato mešamo 10 minut na največji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo. Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.

Stresemo ga na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Medtem zmešamo maslo s sladkorjem in začimbami. Zatem testo razvaljamo na malo daljši pravokotnik, ga premažemo z začinjenim maslom in razporedimo kandirane lupinice pomaranče. Zvijemo ga v zavitek, tega pa razrežemo na posamične rezine. Te zložimo v obliko kroga oz. v okrogel model. Naj vsaka naslednja delno prekriva predhodno.

Oblikovan venec pustimo na toplem vzhajati. Vzhajanega premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico.
Pečemo ga 40 minut na 175 °C. Ko ga vzamemo ven, ga premažemo z maslom za lepši lesk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije