Krompir z zeliščno skuto

Super namaz oziroma prilogo naredimo, če v skuto vmešamo drobno sesekljana zelišča ali zelenjavo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Skuta, v katero zamešamo drobno sesekljana zelišča, je odličen namaz za kruh, lahko je zgolj kot tanka podlaga v sendviču ali bogata priloga na popečenem kruhu. Odlično se poda h krompirju v oblicah ali pečenemu v pečici. Uporabimo zelišča, ki jih imamo na razpolago, če imamo radi pekoče, denimo drobnjak in čemaž, pa seveda česen in čebulo.


Spomladi dodajamo drobno sesekljan regrat pa tudi različno zelenjavo, na primer svežo papriko. Iz skute prav tako lahko pripravimo izvrstne sladke jedi, če ji primešamo sveže ali zamrznjeno sadje. Dodamo jo tudi v sadni ali zelenjavni smuti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije