RECEPT

Ohrovt z mletim mesom

Mleto meso pogosto uporabimo v kombinaciji s kapusnicami, denimo v sarmah s kislim zeljem ali s svežim ohrovtom.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Iz ohrovta pripravimo izvrstne zelenjavne ali mesne enolončnice, okusen je dušen ali kuhan, privoščimo si tudi surovega. Pogosto je v družbi z mesom, tako kot sarme iz kislega zelja jih pripravimo iz ohrovta. Sarme bomo lažje zvijali, če liste prej na hitro prevremo, da se zmehčajo.


Malo posebna je jed iz našega recepta, kjer dušeno mleto meso z na trakove narezanim ohrovtom postrežemo v skodelicah iz svežih ohrovtovih listov. Če uživamo surovega, vzemimo mlade, mehkejše liste, trda, zadebeljena rebra iz sredine listov pa odstranimo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije