DELOINDOM
Zamrzovanje sadja in vrtnin – kaj blanširamo in zakaj?
Preberite, kakšna je korist toplotne obdelave, kakšno vlogo ima sladkanje sadežev, in spoznajte razliko med domačim in industrijskim zamrzovanjem živil.

Odpri galerijo
Hlajenje blanširanega fižola. FOTO: Ahanov Michael, Shutterstock
V času, ko je na razpolago veliko svežega sadja in zelenjave, si gospodinje in gospodinjci izmenjujejo izkušnje, kako se v zamrzovalniku obnesejo surove vrtnine v primerjavi z blanširanimi in katero sadje se »izplača« zamrzovati. Z eksperimentiranjem ni nič narobe, velja pa prisluhniti priporočilom prehranskih strokovnjakov, da bosta zamrznjena sadje in zelenjava ohranila čim več hranilnih snovi.
Več na deloindom.si.
Več na deloindom.si.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!