DELOINDOM

Zamrzovanje sadja in vrtnin – kaj blanširamo in zakaj?

Preberite, kakšna je korist toplotne obdelave, kakšno vlogo ima sladkanje sadežev, in spoznajte razliko med domačim in industrijskim zamrzovanjem živil.
Fotografija: Hlajenje blanširanega fižola. FOTO: Ahanov Michael, Shutterstock
Odpri galerijo
Hlajenje blanširanega fižola. FOTO: Ahanov Michael, Shutterstock

V času, ko je na razpolago veliko svežega sadja in zelenjave, si gospodinje in gospodinjci izmenjujejo izkušnje, kako se v zamrzovalniku obnesejo surove vrtnine v primerjavi z blanširanimi in katero sadje se »izplača« zamrzovati. Z eksperimentiranjem ni nič narobe, velja pa prisluhniti priporočilom prehranskih strokovnjakov, da bosta zamrznjena sadje in zelenjava ohranila čim več hranilnih snovi.

Več na deloindom.si. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije