FOTOAPARAT

Novi vlogerski fotoaparat: to je Sony ZV-1F

Gre za vstopni model za nadobudne vlogerje; ponuja vrsto uporabnih snemalnih funkcij.
Fotografija: Lahko ga uporabljamo tudi z držalom za snemanje. FOTO: Sony
Odpri galerijo
Lahko ga uporabljamo tudi z držalom za snemanje. FOTO: Sony

Sony je predstavil nov vlogerski fotoaparat ZV-1F, ki ustvarjalcem videovsebin prinaša enostavne funkcije za snemanje vlogov, napredno povezljivost, poleg tega je še prijaznejši do okolja, saj so pri izdelavi uporabili tudi reciklirane plastične materiale. Gre za fotoaparat žepne velikosti, ki je optimiziran za videoposnetke, zanj pa je treba odšteti 659 evrov.

Čeprav gre za vstopni fotoaparat, ponuja vrsto zanimivih lastnosti in funkcij. Ima fiksni ultra širokokotni objektiv z goriščno razdaljo 7,6 mm (to bi bilo enakovredno 20 mm pri klasičnem fotoaparatu) in odprtostjo zaslonke f/2.0, s katerim bomo zajeli široko sliko, kar je še posebno koristno pri snemanju selfiejev. Ker gre za fiksno lečo, je zumiranje le digitalno. Pri portretiranju omogoča zameglitev ozadja in samodejno osvetlitev obraza, ponuja optimizacijo kožnih barv, vključno z učinkom glajenja kože, samodejno ostrenje oči ljudi in živali, elektronsko stabilizacijo slike, možnost snemanja počasnih in hitrih posnetkov za večjo ustvarjalnost.

Potem so tukaj še posebna nastavitev za snemanje predstavitev in testov izdelkov, mikrofon z zaščito proti vetru, možnost snemanja v ultra visoki ločljivosti 4K s 30 sličicami na sekundo oziroma v polni visoki ločljivosti (1080p) s 120 sličicami na sekundo in vrtljivi 7,5-centimetrski zaslon. Fotoaparat se prek povezave bluetooth ali wifi enostavno poveže s pametnim telefonom za prenos vsebin na družabna omrežja, uporaben pa je tudi za prenašanje slike prek spleta v živo. Lahko ga uporabljamo tudi z držalom za snemanje z brezžičnim daljincem, kar še poveča njegovo praktičnost. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas