Predstavitvena informacija

Je kakovostna kuhinja lahko poceni?

Kakšna je razlika med poceni in kakovostno kuhinjo?
Fotografija: Ali je res nujno za kuhinjo odšteti pet in več tisoč evrov, da je kakovostna? FOTO: Lagea d.o.o.
Odpri galerijo
Ali je res nujno za kuhinjo odšteti pet in več tisoč evrov, da je kakovostna? FOTO: Lagea d.o.o.

Imate kaj kakovostnega in poceni? To je eno od najpogostejših vprašanj, ki nam ga postavijo v salonu in po telefonu. Pa je mogoče? Ali je res nujno za kuhinjo odšteti pet in več tisoč evrov, da je kakovostna?
 
Tilen, lastnik spletne pohištvene trgovine Opremisidom in interior design bloga Tilen.space, nas bo prepričal, da lahko kupimo kakovostno kuhinjo za manj denarja.
 

Kakšna je razlika med poceni in kakovostno kuhinjo?


Pri nakupu kuhinje moramo biti pozorni na določene tehnične stvari, ki nam bodo povedale, kakšni sta kakovost izdelave in življenjska doba, ki ju pričakujemo.
 

Material


Cenejše kuhinje imajo fronte (ličnice) iz iverala, pri dražjih pa se uporablja MDF oziroma mediapan. Gre za material, ki je veliko bolj odporen na vlago in se lahko obdeluje enako kot masiven les. Na fotografiji spodaj je primer dveh kuhinjskih front iz MDF-ja. Takšnega dizajna s klasičnim iveralom ni možno doseči.
FOTO: Lagea d.o.o.
FOTO: Lagea d.o.o.

Čeprav so vsa oziroma večina ogrodij kuhinj iz iverala, je pomembno tudi, od kod ta prihaja in kakšna je njegova gostota. Jela kuhinje uporabljajo na primer iveral priznanega proizvajalca Egger, ki slovi po izjemni kakovosti. Tega na žalost prosto oko ne opazi, lahko pa vprašate prodajalca.
 

Vodila in okovje


Največ razlik pri kakovosti in ponavadi tudi pri ceni je pri vodilih in okovjih. Tako imenovane blok kuhinje, kjer se večina sestavov kuhinj prodaja tako, kot je, brez možnih predelav, imajo najosnovnejša vodila, predali in vrata nimajo mehkega zapiranja …
Na fotografiji spodaj lahko vidite razliko med slabšimi in boljšimi kuhinjskimi vodili.
FOTO: Lagea d.o.o.
FOTO: Lagea d.o.o.

Pomembno je omeniti tudi debelino dna v predalu. Ta pri cenovno ugodni kuhinji meri nekaj milimetrov, medtem ko imajo kuhinjski elementi višjega cenovnega razreda dna predalov debeline 16 mm in več. Prodajalci velikokrat pred stranko opravijo test kakovosti tako, da stopijo v predal, in tako dokažejo, da jih ta brez težav drži.
 

Druge razlike v kakovosti


Od tistih bolj opaznih razlik med poceni kuhinjo in tisto dražjo so še:
  • Globina spodnjih elementov pri cenejših kuhinjah meri 45 ali 50 cm, standard kakovostnih kuhinj pa je 60 cm.
  • Debelina delovne plošče – pult oziroma delovna plošča je pri cenejših blok kuhinjah debel 3 cm, standard pa je 4 cm.
  • Nastavljive nogice – cenejše kuhinje nimajo nastavljivih nogic, boljše jih imajo.
  • Prilagajanje prostoru – kakovostne kuhinje prilagajamo vsaki stranki glede na njene želje in dimenzije prostora, pri cenejših modelih pa to ni možno in se lahko naroči samo sestav v kompletu.

Je kakovostna kuhinja lahko poceni?


Pri nas tržimo pohištvo Jela, ki pri svojih kuhinjah uporablja vse zgoraj naštete lastnosti kakovostnih kuhinj po ZELO dostopnih cenah. Ponuja odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Povratne informacije strank so odlične.

Spodaj je predstavljena kuhinja Highline, ki je bila posneta v salonu:

 

Kako lahko ponudijo tako nizko ceno?


Skrivnost nizke cene se skriva predvsem v treh zelo pomembnih stvareh, in sicer:
  • proizvajalec prihaja iz Srbije, kjer je delovna sila veliko ugodnejša,
  • raznolikost elementov, med katerimi lahko izbirate, je nekoliko manjša kot pri drugih priznanih proizvajalcih kuhinj,
  • ni možne predelave kuhinjskih elementov na centimeter natančno. Vse se rešuje z blendami, zaključnimi stranicami...

Izbrano za vas

Izbrano za vas