Za sijoče pipe z eno potezo

Na pipah v kuhinji in kopalnici se hitro nakopiči vodni kamen, ki kazi njihov videz, a na srečo ni nepremagljiv.
Fotografija: Kis in sok limone sta naravna zaveznika čistih pip. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kis in sok limone sta naravna zaveznika čistih pip. FOTO: Thinkstock

Pipe so v stalnem stiku z vodo, detergenti in mili, kar pomeni, da se na njih nakopičijo obloge umazanije, ki kazijo njihov videz. A ne glede na to, ali gre za vodni kamen ali drugo nesnago, hitro jim lahko povrnete sijaj. In to brez kemičnih čistil.

Dobrodošel kis

Če so na vaši pipi trdovratne obloge vodnega kamna, v alkoholni kis namočite krpo, vanjo zavijte pipo in počakajte čez noč. Kis bo raztopil apnenec, ki ga boste zjutraj z eno potezo očistili z njih in zasijale bodo, kot bi bile nove.

Močan sok limone

Iz soka limone lahko pripravite univerzalno čistilo za kopalniške in kuhinjske površine, tudi za pipe.

V plastenko z razpršilom nalijte sok ene limone, dodajte 15 kapljic eteričnega olja limone in liter vode. Dobro pretresite in s čistilom poškropite pipe, umivalnik, druge keramične površine ter korito in kuhinjski pult, počakajte nekaj minut ter jih obrišite.

Da bi preprečili nalaganje vodnega kamna na pipah, jih občasno zdrgnite z rezino limone.

Očistite mrežico

Če iz pipe curek vode ne teče enakomerno in voda prši na vse strani, se je na mrežici na njenem koncu nabralo toliko vodnega kamna, da ovira pretok. Torej jo snemite in čez noč namakajte v alkoholnem kisu ali soku limone. Zjutraj jo splaknite ter ponovno namestite.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije