Ukrotite naporne ljudi

Vedno morajo imeti zadnjo besedo. So mojstri pritiskanja na gumbe drugih.
Fotografija: Če se ob nekom počutite kot izžeta cunja, postavite meje. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če se ob nekom počutite kot izžeta cunja, postavite meje. FOTO: Guliver/Getty Images

Stopnja čustvene inteligence pokaže, kako dobro razumete druge, njihove motive ter kako zlahka sodelujete z njimi. Težava nastane, ko so ljudje okoli vas strupeni in negativni. Kako se torej izogniti stresu, ko imate opravka z njimi? Postavite meje, svetujejo psihologi. Ljudem z zdravo čustveno inteligenco je jasno, da ne morejo vsem ustreči, saj drugi včasih od njih pričakujejo nerealistične stvari. Zato ostajajo na varni razdalji in se ne počutijo krive zaradi tega. Ne prelagajo krivde na druge, ampak iščejo rešitve. Energijo usmerijo k pomembnim stvarem.

Težavni ljudje so pogosto kritični in negativni. Čustveno inteligentni ljudje jih ne poslušajo ter se ne zapletajo v pogovore, ki povzročajo negativne posledice, saj so osredotočeni na pozitivno. Ne zapravljajo časa s tarnanjem in težavami, ampak se usmerijo na dobro v življenju. Zadovoljni so z življenjem, ne glede na mnenje drugih. Poznajo svoje slabosti in sposobnosti, zavedajo se, da so edinstveni. Odpuščajo, a ne pozabijo. Čeprav oprostijo, to ne pomeni, da pozabljajo, da se morajo v prihodnje zaščititi. Vedo, da je treba včasih koga spustiti iz življenja in iti naprej.
Težavni ljudje morajo imeti vedno zadnjo besedo in se borijo za premoč, hkrati pa so mojstri pritiskanja na gumbe drugih.

Tako zlahka zakorakamo v past, v kateri nam črpajo energijo. Oni so sveži in polni življenja, mi pa se počutimo kot izžeta cunja. Čustveno inteligentni ljudje se zavedajo, da včasih v takšnih situacijah ne morejo zmagati, zato se rešijo tako, da preprosto odkorakajo stran. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije