Ravnovesje sedme čakre

Meditacija nas poveže z duhovnim središčem, vesoljem. Pomagajo tudi hvaležnost, vijolični kristali in stoja na glavi.
Fotografija: Stoja na glavi ali visenje z glavo navzdol s postelje ali kavča pomaga aktivirati kronsko čakro. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Stoja na glavi ali visenje z glavo navzdol s postelje ali kavča pomaga aktivirati kronsko čakro. FOTO: Guliver/Getty Images

Katera čakra potrebuje zdravljenje, preverite v meditaciji ali pa pomislite, na katerem področju imate težave, in jih povežite s čakro, ki skrbi za ta del življenja. Druga možnost je, da vsak dan v tednu izvedete meditacijo za eno čakro, s čimer boste okrepili, odprli in spodbudili celotni energijski sistem.

Vaja za kronsko čakro vas bo povezala z vašim duhovnim središčem, bogom oziroma vesoljem, z enostjo vseh bitij ter razblinila občutek izoliranosti, teže in obupa. Izvajajte jo, ko se težko povežete z mirom in ljubeznijo.

Udobno se namestite, hrbtenica naj bo poravnana. Predstavljajte si, da vaša glava lebdi kot lotos na vrhu hrbtenice. Zmehčajte vrat, čeljust, oči in obrvi. Lahko nekaj minut tapkate s prsti po kronski čakri, da jo aktivirate. Predstavljajte si nevidni lotos s tisočimi lističi. Spodbudite ga, naj se odpre, da boste lahko bolje spoznali sebe in svojo resnico. Zamislite si steber vijolične svetlobe, ki se širi z vrha vaše glave v nebo. Ko vdihnete, se pomakne v vaše telo, ko izdihnete, se vzpne v nebo. To premikanje sprejmite kot božansko zavest, ki vas z vdihom polni, z izdihom pa vi ponudite viru svoje darilo. Čez čas usmerite pozornost na središče navideznega lotosa. Zahvalite se svojemu višjemu jazu, da se vam je razodel.

Hvaležnost vas prav tako lahko dvigne nad mentalno v duhovno sfero. Vijolični kristali, kakršen je ametist, bodo pomagali prebuditi vaše višje energijske centre. Če še vedno čutite, da ste omejeni s svojim telesom, se obrnite na glavo. Stojte na glavi ali pustite, naj vam glava visi s kavča ali postelje. S tem boste spodbudili energijo kronske čakre. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije