Lunin mrk prinaša nesoglasja in zavajanje

Zasebno nas čakajo prepiri in nestrinjanje v ljubezenskih odnosih ter tekmovalnost. Družbeno se obetajo negotovost, previdnost zaradi virusa ter finančna pomoč iz tujine.
Fotografija: Lunin mrk nam v družbenem pogledu prinaša negotovost, nestrpnost in agresijo, a tudi finančno iznajdljivost. FOTOgrafiji: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Lunin mrk nam v družbenem pogledu prinaša negotovost, nestrpnost in agresijo, a tudi finančno iznajdljivost. FOTOgrafiji: guliver/Getty Images

Lunin mrk v petek, 5. 6., deluje naporno, saj je vanj vpet kvadrat Venere in Marsa ter Sonca in Marsa. Prvi nakazuje napetost v odnosih, najbolj v partnerskih in ljubezenskih. Pritisk je lahko tako močan, da ga nekateri odnosi ne bodo prenesli. Izrečenega je lahko veliko težkega, agresivnega. V ozadju so sicer želje po ljubezni, združitvi, ki jih ne znamo prav pokazati. A če se še bolj potrudimo biti pozorni do ljubljene osebe, z manj pričakovanja in več potrpežljivosti, se lahko zgodijo čudeži in nas ta groba energija poveže v novo bližino.
Napetost v odnosih blažimo s potrpežljivostjo, sicer lahko marsikatero razmerje tudi poči.
Napetost v odnosih blažimo s potrpežljivostjo, sicer lahko marsikatero razmerje tudi poči.

Sonce kvadrat Mars nosi tekmovanje, agresijo, napadalnost, ker je v gibljivem znamenju, bo ta bolj verbalna kot fizična, a bo kljub temu veliko vroče krvi. Klasične napetosti tega aspekta so vezane na nesoglasja med šefom in podrejenim, organizatorjem in izvajalcem, očetom in sinom. Ker se prevešajo v agresijo, je ne bo malo, in se moramo potruditi nadzirati svoje napadalne ali premočno obrambne energije. Če energijo, ki se sproža, usmerimo v delo, šport, aktivnost, lahko naredimo res veliko. Pozitivna stran mrka je Merkurjev sekstil na Uran, torej da v neprijetni situaciji iščemo napredne rešitve in rešujemo vedno bolj očitno finančno krizo z iznajdljivostjo in samostojnostjo.

Tudi v družbenem pogledu bo več napetosti. Če najprej pogledamo Slovenijo, je na karti mrka izpostavljen Saturn našega predsednika vlade, torej bo deležen velike kritike in pritiskov, tudi mi kot narod lahko zaradi nesoglasij doživljamo razdvojenost, nemir in stisko. Da ima predsednik vlade Saturn točno na Luni v karti Slovenije, nakazuje, da ga doživljamo kot tradicionalnega patriarhalnega očeta, ki nas bo zaščitil pred nevarnostjo, ko se počutimo ranljive, hkrati pa nam ne bo pustil dihati in živeti na svoj način, ko bomo spet v bolj prijetnih energijah. V karti mrka je izpostavljena slovenska Luna, ki jo že nekaj časa bremeni tranzitni Neptun, kar ni dober znak, da je kriza korone za nami.

Previdnost je nujna, posledice krize pa vedno bolj očitne. Kaže se ogromna negotovost, hkrati pa, da narod ne more več spati, se skriti, ampak bo pokazal svoj obraz. Ker je točka mrka v trigonu z Jupitrom v 8. hiši, se kaže, da bo Slovenija dobila nov pritok denarja, s kreditom ali drugače iz tujine.
Če gledamo širše, lahko vidimo, da bo mrk pritiskal na ZDA in Trumpa. Otročji odzivi, agresivni besedni napadi in nenadzorovano blefiranje se bodo stopnjevali.

Ker je omenjeni mrk prvi v nizu (sledita sončni 21. 6. in lunin 5. 7.) v tem obdobju, je modro, da se pripravimo na turbulentne čase, ko se ne bo veliko vedelo, nič ne bo gotovo in bo vse precej kaotično. Ne bo nam grozno v smislu strahov, s katerimi smo se soočali marca, ta mrk deluje bolj razdvojevalno, zmedeno in kaotično, ko se ne ve, kdo pije, kdo plača in od kod bodo prišli nov stres in nove spremembe. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije