31. OKTOBER

Astrologinja Lenka o moči modre Lune: Možni so potresi, poplave, erozije, vulkani ...

Bodimo pozorni na svoje reakcije in budno zavest. Opozarja na različna vznemirjenja, živčnost in nevarnost srčnega napada.
Fotografija: Luna. FOTO: Ho Reuters Pictures
Odpri galerijo
Luna. FOTO: Ho Reuters Pictures

V oktobru se že drugič dogaja polna Luna (tako imenovana modra Luna). In ta je na osi Bik–Škorpijon na osmih stopinjah Bika. Vsaka se dogaja približno 30 dni in nam govori o oživitvi vrhunca energije, stvareh, ki jih moramo počasi končati v naslednjih 15 dneh do mlaja.

Ob polni Luni imamo tako imenovano opozicijo Sonca in Lune ali v prevodu neskladje čustev in želja. Kako jih uskladiti in biti zadovoljen na obeh ravneh, ne da bi škodovali drugi strani? Polno Luno najbolj čutimo skozi čustvene situacije, pa naj gre za partnerstvo, posel, družino, Luna namreč predstavlja našo dušo.

Luna je na višini v znamenju Bika in zanjo je to veličasten položaj, največje udobje, uživanje, a Uran jo zdaj prekine, spremeni, zlomi in vrže iz rutine. Je v natančni konjunkciji z Uranom, zato je ta čas rezerviran le za najpogumnejše, za tiste, ki se ne bojijo posledic, ki so pripravljeni tvegati, za nekaj novega, radikalnega, drugačnega. To je trenutek za vpogled, za blisk, za trenutek, za klik na čustveni ravni. Ker ta dva planeta ne gresta skupaj, ker se vse zgodi nenadoma, prehitro, stresno, korenito in radikalno.
FOTO:
FOTO:


Uran o čustvih ne razmišlja, zanj ni pomembno, ali bo komu prinesel veselje ali žalost, pomembno mu je, da se stvari zgodijo in spremenijo čim hitreje, tudi na najbolj čuden ali najbolj stresen način. Zahteva veliko neodvisnost, veliko svobodo, ločitev, duša hrepeni po velikih eksperimentalnih in ekshibicionističnih, novih, drugačnih stvareh. A vse to je v fiksnem zemeljskem znamenju, Zemljo pa povežemo z znamenjem Bika, zato so v naslednjem mesecu (včasih tudi dan pred tem) možni veliki potresi, poplave, erozije, vulkani, težave v letalstvu, težave z elektriko – to je kombinacija vode in ognja.

Vsi tisti, ki želijo za vsako ceno obdržati vse, kar je staro, vse, kar je na tresočih nogah, vse, kar je nekje prepolovljeno, ni iskreno in stabilno, in niso pripravljeni na spremembe, bodo doživeli veliko razočaranje, stres in izgubo.

Skrbimo za prijatelje, tovariše, svoje bližnje, trenutek je, ko lahko vse te odnose sklenemo zelo hitro.

Tudi Uran je v opoziciji s Soncem v Škorpijonu na osmih stopinjah, kjer zahteva velike spremembe, velike globine in srečanja z vsemi demoni v nas samih, predstavlja pa srce v našem telesu. Zato bodimo pozorni na svoje reakcije in budno zavest, sicer pa vodi tudi do različnih vznemirjenj, živčnosti in srčnega napada (infarkta).

Na nebu se Merkur počasi pripravlja na stacionarno stanje, ki bi nam prineslo nekaj treznosti in boljšega razmišljanja, pa tudi Mars, kjer lahko svojo energijo uporabimo pametneje. Kljub vsem težavam pa potrebujemo tudi planet Uran, evolucijo, rast, iskanje novih tehnik in tehnologij, odkrivanje vsega, kar je za človeštvo napredno in moderno.

Zato to polno Luno sprejmemo kot izziv, kot odprtje nove poti in združimo vse svoje želje, saj je Sonce blizu višine Urana, zato gremo najbolj iznajdljivo v najgloblja raziskovanja sebe in vsega, kar nas obkroža.

Ta čas je najboljše izkoristiti (ker s tem uporabljamo simboliko Urana) tako, da sami čim več časa preživimo z računalnikom ali ob študiju astrologije.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije