LAŽNE NOVICE

VIDEO: So Brazilci Neymarja in sotekmovalce res kamenjali?

V kamenjanem avtobusu so bili politiki.
Fotografija:
Odpri galerijo

Potem ko je brazilska nogometna reprezentanca v četrtfinalu izpadla s svetovnega prvenstva v Rusiji, si mnogi zagotovo še niso opomogli. Vendarle Brazilci vsakokrat veljajo za favorite. Menite, da bi lahko bilo razočaranje med navijači tolikšno, da bi svojo izbrano vrsto kar kamenjali?


Posnetek z lažnim naslovom.

Po spletu je zakrožil videoposnetek z naslovom Brazilski navijači pozdravljajo brazilske igralce, na katerem ljudje ob cesti kamenjajo avtobus. Mnogi so tako prehitro nasedli zapisanemu, češ da so razburjeni Brazilci nogometaše pričakali kar s kamni.

Pritisk na brazilsko ekipo je zagotovo velik in si marsikdo želi očrniti reprezentanco, a kot se je pozneje pokazalo, je bil posnetek starejši. Nekdo ga je objavil že konec letošnjega marca, v kamenjanem avtobusu pa ne sedijo nogometaši, temveč člani ene od brazilskih političnih strank.


Resnica je vendarle bistveno drugačna: Brazilci so svojo ekipo na letališču toplo pričakali, kar so nogometaši objavili tudi na svojih spletnih omrežjih. Brazilska nogometna zveza je danes namreč na Twitterju objavila fotografije prihoda izbrane vrste v domovino, kjer jih je že na letališču pričakalo nekaj navijačev. »Ekipa se je iz Rusije varno vrnila v Rio de Janeiro. Navijači so ji doma priredili topel sprejem,« so pripisali k fotografijam.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije