SPOMINI

VIDEO: Priznanje Tine Maze, premagala so jo čustva

V Sočiju je delila olimpijsko medaljo s svojo prijateljico.
Fotografija: Foto: arhiv
Odpri galerijo
Foto: arhiv

Tina Maze, ki je nedavno prvič postala mamica, je javnosti zaupala občutke ob podelitvi zlate medalje v smuku na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014. Prvo mesto je takrat delila z dobro prijateljico Dominique Gisin. Tina ni mogla verjeti, da je mogoče z nekom osvojiti enak rezultat.

Pred podelitvijo medalj so ju s kolegico, s katero sta delili prvo mesto, poklicali v zeleno sobo, kjer so jima pojasnili celoten postopek prihoda na oder in prevzema nagrade. Tino so prevzela čustva in je na dogovor popolnoma pozabila. Kar sama je stopila na oder, ko so poklicali njeno ime, česar po protokolu ne bi smela storiti, ampak bi morala počakati še na ime Gisinove. Šele kasneje se je zavedela, da je naredila napako, in kot je priznala, jo je bilo zelo sram.

Vendar je dejala, da je to stvar, ki ju je še bolj povezala. Zaupala je, da sta dobri prijateljici in da ji je Dominique všeč že od začetka, saj enako razmišljata in sta med drugim tudi enake starosti. Ob spominih na Soči pa se je Mazejeva toliko raznežila, da so pritekle tudi solze.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije