GLEŽENJ

To so zadnje informacije o Dončiću in nastopu na tekmi s Poljsko

Naš superzvezdnik si je gleženj zvil v nedeljo ob koncu treninga.
Fotografija: Nastop našega superzvezdnika na tekmi s Poljsko ni vprašljiv. FOTO: Annegret Hilse, Reuters
Odpri galerijo
Nastop našega superzvezdnika na tekmi s Poljsko ni vprašljiv. FOTO: Annegret Hilse, Reuters

Desni gleženj slovenskega superzvezdnika Luke Dončića je uspešno prestal trening reprezentance 24 ur pred dvobojem četrtfinala evropskega prvenstva s Poljsko. To pomeni, da bo selektor Aleksander Sekulić lahko računal nanj, manjkal pa bo Zoran Dragić, ki je zaradi poškodbe mišice že zaključil tekmovanje v Berlinu.

Nastop našega superzvezdnika ni vprašljiv

Glede na to, da sta danes v osrednji dvorani Mercedes-Benz na sporedu prva dva četrtfinala, je Slovenija trenirala v kompleksu Max Schmeling na drugem koncu mesta. Po uri in pol vadbe je Dončić sicer čutil manjše bolečine v gležnju, oteklino si je hladil z ledom, njegov nastop na jutrišnji tekmi ob 20.30 pa ni vprašljiv.

image_alt
To pa ni dobro: Dončić se je poškodoval

Dončić si je gleženj zvil v nedeljo ob koncu treninga. Novico je novinarjem v Berlinu naslednji dan sporočil selektor Sekulić, ki je poškodbo označil kot rahlo in nič skrb vzbujajočo. To je potrdila tudi reakcija Mika Tobeyja pred novinarji, ki sploh ni vedel, da ima Dončić težave z gležnjem.

Mike Tobey si je gleženj zvil pred enim tednom v Kölnu in bo jutri prav tako nared za sedmi nastop Slovenije v četrtfinalih evropskih prvenstev. To stopničko je slovenska reprezentanca doslej preskočila le dvakrat – 2009 na Poljskem, kjer je na koncu zasedla četrto mesto, in pred petimi leti v Istanbulu.

V Katovicah je premagala Hrvaško s 67 : 65, 2017 pa je bila boljša od Latvije 103 : 97. Luka Dončić in Goran Dragić sta tedaj v Istanbulu dosegla 27 oziroma 26 točk.

Za Poljsko bo to tretji četrtfinale na evropskih prvenstvih. 1997 so izgubili proti Grčiji, 1987 pa jih je Jugoslavija nadigrala s 47 točkami razlike.

image_alt
Dončić pravi poliglot, odgovarjal tudi postavni novinarki iz Turčije (VIDEO)

Zmagovalec dvoboja Slovenija – Poljska se bo v polfinalu v petek, 16. septembra, pomeril z boljšim iz četrtfinalnega para Italija – Francija, ki je na sporedu v sredo ob 17.15.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije