TOKIO 2020

Beloruski atletinji rekli, naj »spakira kovčke«, Janša pa: Dobrodošla v Sloveniji (VIDEO)

Kristina Cimanouskaja se ne želi vrniti domov.
Fotografija: FOTO: Aleksandra Szmigiel, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Beloruska atletinja Kristina Cimanouskaja bi v ponedeljek morala tekmovati na 200 m, a so jo zaradi kritičnega javnega nastopa vrgli iz ekipe. Danes je bila tako že na letališču, da bi zapustila Tokio, a za zdaj ostaja na Japonskem.
FOTO: Reuters File, Photo Reuters
FOTO: Reuters File, Photo Reuters

Cimanouskaja je po tem, ko so ji v ekipi rekli, naj »spakira kovčke«, da bo odšla domov, za pomoč prosila Mednarodni olimpijski komite (Mok).

»Poskušajo me spraviti iz države brez mojega dovoljenja. Mok prosim, da se vmeša,« je po poročanju spletnega portala BBC Belorusinja dejala v videu, ki ga je objavila prek kanala beloruske športne solidarnostne organizacije. Ta podpira športnike, ki so jih zaprli ali onemogočili zaradi njihovega političnega mišljenja.

Mok je v kratki izjavi dejal, da je videl poročanja medijev in da je beloruski olimpijski komite že prosil za pojasnilo.

Kot poroča beloruski novinar Tadeusz Giczan, Cimanouskaje na koncu ni bilo na letu in ostaja na Japonskem. To je prek videa potrdila tudi športnica sama. Pred tem je dejala, da so jo na hitro in brez opozorila uvrstili v štafeto teka na 400 m, potem ko ena izmed njenih reprezentančnih kolegic ni mogla nastopiti. Beloruski mediji so njeno potezo obsodili in dejali, da nima ekipnega duha.


Slabo čustveno in psihološko stanje? 


V nedeljo pa je sporočila, da so trenerji prišli do nje ter ji rekli, naj »spakira«, da bo odšla domov. Sprinterka je za Reuters povedala, da so jo vrgli iz ekipe, ker je na instagramu govorila o tem, kako jih trenerji zanemarjajo.

Beloruski olimpijski komite pa je svoje dejanje pojasnil s tem, da je Cimanouskaja brez mesta v reprezentanci ostala zaradi slabega čustvenega in psihološkega stanja.

Ob tem se je oglasil tudi slovenski premier Janez Janša, ki je na spletu sporočil, da je beloruska športnica dobrodošla v Sloveniji.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije