KOMUNIKACIJE NI

Robert Kranjec: Zavrgli so me kot cunjo

Spregovoril je o svojem odnosu z Goranom Janusom. 
Fotografija: Upa, da bo eno sezono še skakal in da ga bodo sponzorji podpirali. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Upa, da bo eno sezono še skakal in da ga bodo sponzorji podpirali. FOTO: Dejan Javornik

Po uvrstitvi na tretje mesto v Planici je najbolj izkušeni skakalec in edini človek na zemeljski obli, ki je čez dvesto metrov skočil kar 206-krat, spregovoril o malce manj prijetni temi in Goranu Janusu, s katerim ni v dobrih odnosih. Dve leti ni bil na letalnici, po petkovi tekmi pa ni računal, da bo uvrščen v ekipo. »Veliko sem se naučil iz letošnje sezone. Bil sem globoko razočaran nad odnosom do mene, kot cunja, ki jo zavržeš. Za novo leto sem ostal sam doma, brez načrtov za treninge, kam bom šel in kaj bom delal. Nič. Prosil sem Primoža Peterko in Stena Baloha, pomočnika trenerja in trenerja ženske ekipe, da sem šel na trening. Toda ne bi smel iti, ker nisem bil z glavo pri stvari, ker sem bil tako razočaran,« je priznal Robert Kranjec.


Bil je izgubljen


Upa, da bo eno sezono še skakal in da ga bodo sponzorji podpirali, ostaja tudi zaposlen v policiji. »Če tega ne bi bilo, bi bilo konec vsega. Dokler bom užival, bom tekmoval. Toda decembra in januarja letos je kazalo, da bom kar končal kariero. Pogrešal sem, da mi trening ni bil prilagojen. Zaradi rehabilitacije sem dobil dodatno mišično maso, potem pa sem moral shujšati in obenem trenirati. To ni bilo dobro. Poleti sem dosegel dobro raven in tam ostal, ko je prišel svetovni pokal, pa sem bil prazen. Motivacijo sem imel, vedno sem rad treniral, a bil sem izgubljen,« je opisal kruto realnost vrhunskega športa, kjer štejejo le uspehi.

Robert Kranjec med posamično tekmo v Planici 23. marca. FOTO: Matej Družnik
Robert Kranjec med posamično tekmo v Planici 23. marca. FOTO: Matej Družnik

Komunikacije ni


Bil je v reprezentanci B, v kateri se je dobro počutil in vse cilje usmeril v Planico. »Glavni trener ekipe A Goran Janus mi je čestital, zahvalil sem se mu, da me je dal v ekipo, pomočnik Jani Grilc mi je tudi čestital, sicer pa nimamo pravega odnosa. Pozdravimo se, a ni komunikacije,« je opisal.

Po sezoni bo opravil bazični trening, ki ga lani ni mogel, maja si bo vzel dva tedna prosto, potem pa bo začel ponovno trenirati. »Od Smučarske zveze Slovenije bo odvisno, kako se bo odločila o trenerski ekipi, sam se bom prilagodil. Sem se pa v tej sezoni in seveda v številnih prejšnjih naučil, kaj potrebujem. Ob tem pri pripravah rabim le trenerja, da me usmerja,« je še dodal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije