DOPING

Jegliča nagnali iz olimpijske vasi

Čim prej bo odpotoval domov.
Fotografija: FOTO: Jožže Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jožže Suhadolnik

PJONGČANG – Na dopinški primer hokejista Slovenije Žige Jegliča se je odzval tudi pristojni urad antidopinške komisije pri športnem razsodišču Cas (CAS ADD). Sporočili so, da mora Jeglič zapustiti olimpijsko vas, njegov primer pa bodo obravnavali po igrah.

Jeglič je bil med olimpijskimi igrami pozitiven na dopinškem testu. Zaradi pozitivnega testa ni igral na odločilni tekmi za četrtfinale proti Norveški, ki jo je Slovenija po podaljšku izgubila z 1 : 2.


O primeru po koncu iger


CAS ADD je zapisal še, da so ob sodelovanju vseh vpletenih strani (Mok, igralec in OKS) sprejeli odločitev, da je športnik do konca iger suspendiran in da ne sme biti več udeleženec iger. To pomeni, da mora Jeglič v 24 urah tudi zapustiti olimpijsko vas, postopek proti njemu pa se bo nadaljeval po končanih igrah. Pri CAS ADD so poudarili, da je igralec sprejel dopinško kršitev.

Kot je po tekmi pojasnil tiskovni predstavnik slovenske olimpijske reprezentance Brane Dmitrović, bo Jeglič v 24 urah zapustil olimpijsko vas, zdaj iščejo nadomestno namestitev zanj, potem pa bo čim prej odpotoval v domovino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije