VESELJE

Hrvaški mediji v transu, vratar Livaković je nacionalni junak (FOTO)

Prislužili so si poslastico z Brazilijo v četrfinalu.
Fotografija: Luka Modrić in Dominik Livaković. FOTO: Dylan Martinez, Reuters
Odpri galerijo
Luka Modrić in Dominik Livaković. FOTO: Dylan Martinez, Reuters

Hrvaški heroji v četrtfinalu, Čudežni Livaković v neverjetni drami obranil kar tri enajstmetrovke, sta le dva od naslovov hrvaških medijev po današnji zmagi Hrvaške nad Japonsko v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju.

Tekmo gledal tudi hrvaški politični vrh

Današnji nogometni obračun v Al Vakri si je na samem prizorišču ogledalo okoli 1000 hrvaških nogometnih navdušencev, med njimi tudi hrvaški politični vrh, poleg predsednika hrvaške vlade Andreja Plenkovića še podpredsednik vlade in minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković, ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac ter minister za gospodarstvo in razvoj Davor Filipović.

V Katar je pripotoval tudi premierov sin Mario, omenjena odprava pa se je pred tekmo srečala tudi s hrvaškim selektorjem Zlatkom Dalićem ter njemu in vsem nogometašem zaželela srečo na tekmi proti »modrim samurajem«, kot kličejo japonske nogometaše.

Po trdem in izenačenem obračunu je odločitev o zmagovalcu na hrvaško-japonskem obračunu padla šele po izvajanju kazenskih strelov, absolutni junak dvoboja in tretje hrvaške uvrstitve v četrtfinale na svetovnih prvenstvih pa je bil 27-letni vratar Dominik Livaković.

FOTO: Dylan Martinez, Reuters
FOTO: Dylan Martinez, Reuters

»Veličastni Livi je ponovil mojstrovine svojega predhodnika in sokrajana Danijela Subašića v Rusiji 2018. Vratar iz Zadra je znova rešil Hrvaško, kopamo se v veselju, a tako blizu smo bili breznu,« je po preboju med osem na letošnjem SP zapisal Jutarnji list.: »Dominik Livaković je ubranil kar tri enajstmetrovke. Japonski nogometaši so padali kot hruške, njegove obrambe pa so bile tako lahkotne, kot da opravlja najlažje delo na svetu.«

Hrvaški mediji slavijo tudi druge nogometaše, od kapetana Luke Modrića, ki je zaradi utrujenosti travnato površino zapustil v 99. minuti, do strelca izenačujočega gola Ivana Perišića, ki je dosegel svoj šesti gol na svetovnih prvenstvih in izenačil rekordni dosežek legendarne Davorja Šukerja. S skupno 10 goli na velikih tekmovanjih pa je zdaj povsem sam na vrhu hrvaških strelcev na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Hrvaško v četrtfinalu čaka zmagovalec brazilsko-korejskega obračuna, ki se je pričel ob 20. uri, Brazilci pa so že v prvem polčasu zabili štiri gole, prejeli pa nobenega, tako da je vse jasno ...

FOTO: Dylan Martinez, Reuters
FOTO: Dylan Martinez, Reuters

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas