Košarkarska zveza ima 70 let (FOTO)

Na slovesnosti v Ljubljani se je zbralo nekaj eminentnih imen.
Fotografija: Marko Milić je z Ivom Daneuom prisluhnil dr. Miku Pavloviču. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Marko Milić je z Ivom Daneuom prisluhnil dr. Miku Pavloviču. FOTO: Drago Perko

Za 70 let se spodobi, da se naredi spodobna žurka. To so naredili tudi na Košarkarski zvezi Slovenije, ki veliko pričakuje od leta, ki se je začelo. Ne skrivajo, na glas še ne povedo, da bi radi na olimpijske igre. Bolj ali manj bo vse odvisno od Luke Dončića, ki ga na zabavo ni bilo, a ga je izvrstno nadomestil Klemen Slakonja. Mojster imitacije je poskrbel za veder in pester, predvsem pa kratek in zanimiv uradni del. V tem kosu slovesnosti je predsednik zveze Matej Erjavec napovedal, da bo jeseni luč sveta ugledal film o pohodu slovenskih košarkarjev na vrh Evrope.

»Najprej bi se rad zahvalil vsem nekdanjim in zdajšnjim sodelavcem Košarkarske zveze Slovenije. Vi ste tisti, ki ste omogočili, da naša zveza živi in deluje že 70 let. Namesto naštevanja pomembnih dogodkov in mejnikov v zgodovini Košarkarske zveze Slovenije, ki jih verjetno vsi dokaj dobro poznamo, se nam je zdelo bolje, da vam predstavimo, česa vse se bomo lotili v jubilejnem letu 2020. Pred nami je namreč veliko izzivov. V prvi vrsti se moramo še bolj povezati z našimi člani, torej s košarkarskimi klubi, ki so baza naše košarke. Prepričan sem, da lahko vsi akterji v slovenski klubski košarki s skupnimi napori naš šport naredimo še bolj priljubljen in prepoznaven. Drugi izziv pa je zagotoviti razmere, ki bodo omogočale doseganje čim boljših rezultatov naših reprezentanc,« je dejal predsednik in za posebne zasluge nagradil Andreja Kobilico in Petra Breznika, enega od ustanoviteljev zveze.

Klemen Slakonja je zaljubljen v košarko. FOTO: Drago Perko
Klemen Slakonja je zaljubljen v košarko. FOTO: Drago Perko

Po formalnem programu so se nadaljevali druženje in kramljanje ter božanje želodca in brbončic. Med povabljenimi so številni v roke segli Ivu Daneuu, ki je leta 1970 s Slovenijo postal svetovni prvak prav v Ljubljani, 50 let bo letos od tega. Na slovesnost je prišel tudi Peter Vilfan, ki je bil z Jugoslavijo svetovni prvak leta 1978, spomine na prehojeno pot slovenske košarke sta obujala dr. Mik Pavlovič in Janez Drvarič. Med povabljeni sta bila nekdanja uspešna predsednika zveze Dušan Šešok in Roman Volčič. Janez Rajgelj je s somišljeniki, tudi z Markom Milićem, obujal spomine na leta na Slovanu, kamor se je lani spet vrnil, zdaj pa želi s slovanovci nazaj v prvo ligo. Novemu letu je nazdravil tudi selektor članov Rado Trifunovič, njegov kolega na klopi članic Damir Grgič pa je žal manjkal, ker je v tem terminu igral na tekmi regionalne lige. Novim košarkarskim izzivom so nazdravili tudi Saša Dončić, Sani Bečirovič in Jurica Golemac, svojčas vsi košarkarji Olimpije in Krke, ki pa so tudi po aktivni igralski karieri ostali v košarki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije