QUINI

Bil je boljši strelec kot Messi in Ronaldo, našli so ga mrtvega na ulici

Nastopil je na dveh svetovnih prvenstvih, kar petkrat je bil najboljši strelec La lige.
Fotografija: FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images

GIJON – Umrl je nekdanji zvezdnik španskega nogometa Enrique Castro, znan tudi kot Quini. V starosti 68 let je bil zanj usoden srčni napad, medtem ko je hodil po eni izmed ulic mesta Gijon. Sicer so ga odpeljali v bolnišnico, a mu niso mogli več pomagati.

Gre za enega najboljših strelcev v španski zgodovini, saj je v 443 ligaških tekmah za Gijon zabil 231 golov. Prav tako je dal 54 golov za Barcelono v 100 tekmah. Za Španijo je odigral 25 tekem, bil je udeleženec svetovnih prvenstev v letih 1978 in 1982. Nagrado pichichi, ki jo vsako leto podeljujejo najboljšemu strelcu La lige, je prejel kar petkrat. Torej večkrat kot Cristiano Ronaldo oziroma Lionel Messi

Eden izmed bolj šokantnih dogodkov v njegovem življenju se je zgodil marca 1981, potem ko je dvakrat dosegel gol za Barcelono proti Herculesu. S pištolo na glavi so ga ugrabitelji stlačili v kombi in ga zadrževali 25 dni. Quinija so sicer rešili nepoškodovanega, a pravijo, da je tistega leta Barca ravno zaradi tega incidenta izgubila državno prvenstvo. Tožbe proti ugrabiteljem ni podal.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije