Vijolični bodo napadli oslabljeno obrambo zmajev

Drugi del državnega prvenstva nogometašev se začenja z večnim derbijem. Maribor v tišini pripravlja zmagovito taktiko, Olimpija stavi na ustvarjalnost.
Fotografija: Kdo bo uspešnejši pri pripravi taktičnih pasti, Safet Hadžić, levo, ali Darko Milanič? Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Kdo bo uspešnejši pri pripravi taktičnih pasti, Safet Hadžić, levo, ali Darko Milanič? Foto: Tadej Regent

Začenja se spomladanski nogometni ples, in to v najlepšem možnem ozračju. S pravimi pomladnimi temperaturami in derbijem večnih tekmecev Maribora in Olimpije v Ljudskem vrtu. Pa ni samo ta dvoboj pod Kalvarijo tisti, ki bo privlačil pozornost privržencev žogobrca po dolgem premoru na slovenski klubski sceni. V tekmah za mesta, ki vodijo v evropsko tekmovanje, se bodo udarili neposredni tekmeci, Celje z Aluminijem in Domžale z Muro, podobno bo v bojih za obstanek v ligi. Drži kot pribito, 21. krog bo prava tekmovalna poslastica!

Daleč v ospredju je obračun v štajerski metropoli, kjer Olimpija redno iztrži pozitiven rezultat, podobno kot Maribor v glavnem mestu. Če se bo tako nadaljevalo, bo vodilna Olimpija še naprej prepričljivo na vrhu lestvice. »Velika stvar bi bila, če bi zmagali, a še vedno to ni odločilna tekma. Prvenstvo se dobiva v tekmah z manjšimi klubi. V celoti moramo odigrati kakovostno, če hočemo biti prvaki,« je trdno na tleh trener zmajev Safet Hadžić, ki ima pripravljeni vsaj dve kombinaciji za nadomestni štoperski par, saj je suspendiran prvi dvojec osrčja obrambe Macky Bagnack-Miral Samardžić. »Imam dve, tri kombinacije, nisem se še odločil. Verjamem, da bo vsak, ki bo izbran, odigral v redu,« je prepričan strateg zmajev. Predvidoma prva kombinacija sta 18-letni up Matija Burin in novinec Daniel Kamy, morda bo Hadžić presenetil z defenzivnim vezistom Markom Putinčaninom, priložnosti si želi tudi branilec Denis Šme.

Mandarić ponorel

Razigrani Olimpijini vezisti in napadalci, ki so glavno orožje moštva, bodo tokrat morali poskrbeti za še večjo posest žoge, da »rezervna« obramba ne bi bila v škripcih. Predsednik zmajev Milan Mandarić kot da je ponorel pred derbijem in drugim delom sezone. Svoj tretji naslov prvaka bo napadel tudi z reprezentančnim napadalcem Romanom Bezjakom, ki je prišel tik pred zdajci, včeraj pa je pogodbo podaljšal prvi golgeter lige Ante Vukušić. Mobilizacija in motivacija v ljubljanski zasedbi sta torej na najvišji možni ravni.

Morda Olimpija deluje bolj zagreto in ustvarjalno, toda to ne pomeni, da bodo Štajerci zgolj uvidevni statisti. Trener Darko Milanič je z izkušenim moštvom pripravil taktični načrt za zmago, remi bi šel v rubriko negativno. Vijolični bojevniki so pripravljeni na brezkompromisno borbo pred vsaj 10.000 gledalci v kotlu Ljudskega vrta. Šli bodo na polno, zato ni razloga za veliko praznih sedežev na tribunah. »Cilj je jasen: pustiti srce na igrišču in zmagati!« napoveduje vezist Amir Dervišević, ki je odgovoren za podaje ob prekinitvah, tudi v igri imajo njegove žoge oči ob najdaljših podajah. Vroča napadalna aduta vijoličnih sta Rok Kronaveter in Rudi Požeg Vancaš, majhna uganka je forma Luke Zahovića. Spomnimo, v prvem delu DP je bilo v LV 0:0, v Stožicah so Mariborčani zmagali s 4:2.

Pari 21. kroga: Triglav – Rudar (glavni sodnik Asmir Sagrković; danes ob 14. uri), Celje – Aluminij (Rade Obrenović; danes ob 16. uri), Maribor – Olimpija (Dragoslav Perić; danes ob 20.15), Bravo – Tabor (David Šmajc; jutri ob 14. uri), Domžale – Mura (Slavko Vinčić; jutri ob 16. uri).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije