EPSKO

VIDEO: Senzacija, o kateri govori ves svet: tako šokirana je bila Ledecka

Ko je videla, da je prevzela vodstvo, je obstala in obnemela.
Fotografija: Še sama ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: AP
Odpri galerijo
Še sama ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: AP

PJONGČANG – Čehinja Ester Ledecka je v Pjongčangu na superveleslalomski tekmi poskrbela za senzacijo epskih razsežnosti, o kateri piše in govori ves svet. Specialistka za deskanje je namreč z napadalno in odločno vožnjo premagala avstrijsko branilko zlate medalje iz Sočija Anno VeithLindsey Vonn in Laro Gut pa sta ostali brez stopničk.
 

Nepričakovano za vse


Da je bila Esterina zmaga povsem nepričakovana, govori tudi dejstvo, da so Veithovo že razglasili za zmagovalko, čestitke je prejemala z vseh strani in dajala izjave za medije. A ko je v cilj pridrvela Čehinja, je Veithovi zastal dih, kaj se dogaja in kaj se je pravkar zgodilo, pa ni mogla dojeti niti Ledecka. Množica v ciljni areni je norela, ona pa je stala sredi ciljne arene in le zmedeno pogledovala naokoli. Na njenem obrazu ni bilo nobenih znakov veselja, temveč predvsem nejevera v to, kar vidi na semaforju – da je prevzela vodstvo.



Ledecka velja tudi za favoritinjo v svoji paradni deskarski disciplini, zato je zdaj glavno vprašanje, ali ji bo uspelo postati olimpijska prvakinja v dveh različnih športih na istih igrah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije