KOŠARKA

VIDEO: Dončićev novi mejnik v NBA

Prvič je dosegel dvojni dvojček: 15 točk in 10 skokov.
Fotografija: Luka Dončić je dosegel prvi dvojni dvojček. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je dosegel prvi dvojni dvojček. FOTO: AP

MEMPHIS – Luka Dončić je ponoči zaigral v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Kot član začetne peterke moštva Dallas Mavericks je dosegel statistični dvojček, 15 točkam je dodal še 10 skokov, 3 podaje in blokado. Dallas je sicer izgubil na gostovanju pri ekipi Memphis Grizzlies z 98 : 88.

Ljubitelji košarke so lahko spremljali napet dvoboj, v katerih sta bili ekipi kar 15-krat izenačeni, 17-krat pa sta si izmenjali vodstvo. Pri Dallasu, ki je s porazom prekinil niz štirih zmag, je Dennis Smith Jr. prispeval 19 točk, DeAndre Jordan pa 17 točk in 20 skokov, kar je njegov najboljši izkupiček v sezoni.

Dallas je imel komaj 34-odstoten met iz igre (31 odstotkov za tri točke). Dončić je igral 37 minut, žal z zelo slabim metom iz igre 6 : 20 (za tri 3 : 9). To je bil njegov prvi dvojni dvojček v ligi NBA, bil pa je hkrati edini igralec Dallasa, ki je imel pozitiven statistični indeks (+ 3). Pri Memphisu je Mike Conley dosegel 28 točk, Marc Gasol pa 17 točk in 15 skokov.

Dallas ta teden čakata še dve domači preizkušnji; v noči na četrtek po slovenskem času bo gostil Brooklyn Nets, 24. novembra pa Boston Celtics.

Dragić okreva

Dobre novice prihajajo iz Miamija, kjer je Goran Dragić zaradi otekline na desnem kolenu izpustil zadnjo tekmo. Zdravniki so mu tekočino, ki se mu je nabrala zaradi otekline, izsesali in mu priporočili nekaj dni počitka. »Odleglo mi je, ko so zdravniki ugotovili, da gre samo za tekočino. Spravili so jo iz kolena, tako da moram zdaj malo počivati, nato pa se čim prej vrniti na teren.« Glede na to, da je Miami Heat sporočil, da bo moral Dragić počivati en teden, bo moral trener Erik Spoelstra brez njega odigrati domačo tekmo proti Brooklynu ter gostovanji v Chicagu ter Torontu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije