PLAVANJE

Slovenski plavalec navdušil: Peter John Stevens bronast na evropskem prvenstvu

V finalu na 50 metrov prsno je osvojil svoje drugo odličje na evropskih prvenstvih. 
Fotografija: Peter John Stevens je osvojil bron. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Peter John Stevens je osvojil bron. FOTO: Mavric Pivk, Delo

GLASGOW – Slovensko plavanje se veseli jubilejne, 100. medalje na velikih tekmovanjih. Na evropskem prvenstvu v 50-metrskih bazenih v Glasgowu jo je priboril Peter John Stevens, v disciplini 50 metrov prsno je osvojil bron.

Za 23-letnega Kranjčana je to tretje odličje z velikih tekmovanj. Pred dvema letoma je bil na evropskem prvenstvu v Londonu v tej disciplini srebrn, enake barve je njegova kolajna s SP 2016 v Windsorju.

Prepričljivo zmago je slavil prvi favorit in svetovni rekorder Britanec Adam Peaty. Zmagal je s časom 26,09 in postavil tudi nov rekord prvenstev. Srebro je s časom 26,79 osvojil Italijan Fabio Scozzoli. Stevens je uro ustavil pri 27,06 sekunde, kar je njegov osebni rekord.

Kolajno je Stevens v finalu napovedal že ob skoku v vodu, kjer je bil z reakcijo 0,57 sekunde najhitrejši med vsemi nastopajočimi. Prvi favorit je bil Peaty, vse do zadnjih desetih metrov pa je vse kazalo, da bo Stevens morda ponovil dosežek iz Londona 2016 in osvojil srebro, a je bil izkušeni tekmec iz Italije v končnici močnejši.

»Cel dan sem se pripravljal na ta štart, se končno naspal in osvojil medaljo. Lepo je bili lastnik 100. jubilejne slovenske kolajne,« je po tekmi povedal Stevens, zelo zadovoljen tudi, ker si po zamudi na poti iz ZDA, kjer študira na univerzi Tennessee, še ni povsem odpočil, saj je v Glasgowu šele dva dni. Kot pravi, nastop ni bil optimalen, a na koncu šteje odličje. »Vem, da bi bil lahko še hitrejši, a v končnici sem plaval kot v transu in naredil tudi nekaj napak. Zelo sem vesel,« je še dejal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije