BOJ V ZADNJIH METRIH

Rogliča ugnal tik pred ciljno črto

Rogliču v uteho ostaja drugo mesto, tako francoski kot slovenski zvezdnik pa sta bila v cilju precej hitrejša od drugih.
Fotografija: Primoz Roglič. FOTO: Urman Lionel, Abaca, Reuters
Odpri galerijo
Primoz Roglič. FOTO: Urman Lionel, Abaca, Reuters

Francoski kolesar Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) je zmagovalec prestižne Valonske puščice. Slovenski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil blizu novega velikega uspeha v karieri, a ga je na drugo mesto v zadnjih metrih preizkušnje od Charleroija na vrh slovitega Mur de Huya (193,6 km) potisnil svetovni prvak Alaphilippe.

Osemindvajsetletni Francoz se je tako delno oddolžil Rogliču za zmago na lanski dirki Liege –Bastogne–Liege, ko je svetovni prvak prehitro proslavljal (kasneje je bil zaradi oviranja v sprintu diskvalificiran), po desni strani pa ga je takrat za največjo enodnevno zmago prehitel Roglič.

Tokrat je 31-letni Kisovčan v ospredju čakal na pravi trenutek za napad, to pa se je zgodilo 400 metrov pred ciljem na najbolj strmem delu vzpona Mur de Huy (1,2 km/10,4 odstotka). Slovenski as si je nabral že lepo prednost, Alaphilippe pa ga je počasi, a zanesljivo lovil, v zadnjih 75 metrih pa ga po levi strani tudi prehitel in slavil še tretjič na Valonski puščici.

Rogliču v uteho ostaja drugo mesto, tako francoski kot slovenski zvezdnik pa sta bila v cilju precej hitrejša od drugih. Tretje mesto je osvojil Španec Alejandro Valverde (Movistar) z zaostankom šestih sekund.

Na dirki sta nastopila še Matej Mohorič in Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki pa sta bila v Belgiji v vlogi pomočnikov domačinu Dylanu Teunsu. Valonsko puščico pa sta morala zaradi dveh pozitivnih testov v ekipi UAE Team Emirates izpustiti dva Slovenca, Tadej Pogačar, eden izmed favoritov pred začetkom dirke, ter Jan Polanc.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije