DIRKA PO BASKIJI

Roglič izgubil vodstvo, oba Slovenca izigral Pogačarjev kolega

Brandon McNulty je sijajno formo napovedal že v kronometru.
Fotografija: Primož Roglič je moral sleči rumeno majico. FOTO: Urman Lionel Via Reuters 
Odpri galerijo
Primož Roglič je moral sleči rumeno majico. FOTO: Urman Lionel Via Reuters 

Na kolesarski dirki po Baskiji, kjer smo včeraj lahko znova spremljali slovensko rapsodijo na brutalnih vzponih, je danes prišlo do zasuka. Primož Roglič je ostal brez rumene majice, prav tako je v skupnem vodstvu precej izgubil tudi Tadej Pogačar.
image_alt
Brutalno! Pogačar in Roglič šolala konkurenco (VIDEO)

Oba Slovenca je prehitel Američan Brandon McNulty, sicer član Pogačarjeve ekipe UAE Emirates, ki mu je z ubežno skupino na vrhu zadnjega klanca uspela poteza dneva. Rogliča je v skupni razvrstitvi prehitel za 23 sekund. Pogačar je peti z zaostankom 43 sekund

McNulty je sicer v Baskiji v sijajni formi, to je nakazal že v kronometru, ko se je tudi najbolj približal Rogliču na vsega dve sekundi.
image_alt
Prvič po Touru napet dvoboj Rogliča in Pogačarja, takšen je bil razplet

Kdo lahko razume Jumbo-Vismo?

Nekdanji kolesar Alberto Contador je bil v neposrednem prenosu na španski televiziji presenečen nad pristopom moštva z vodilnim kolesarjem do današnje etape, saj je imela Jumbo-Visma takoj po vrhu vzpona na Erlaiz, okoli 20 km pred ciljem, na voljo tri kolesarje, a se je odločila, da Jonasa Vingegaarda, ki je zdaj tretji v skupni razvrstitvi (0:28) pusti v ospredje, v ozadju pa sta se v skupini vozila Roglič in Antwan Tolhoek.

Pred zadnjima dvema dnevoma so očitno v nizozemskem moštvu sklenili, da majico vodilnega predajo drugemu moštvu, da bi razbremenili mlado podporno ekipo, ki jo ima ob sebi Roglič. Etapo je sicer dobil Španec Ion Izagirre.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije