KAPO DOL!

Zgodovinski uspeh Tamare Zidanšek (VIDEO)

V dveh nizih je bila boljša od nasprotnice iz Romunije. Uvrstila se je med najboljših osem teniškega odprtega prvenstva Francije.
Fotografija: Tamara Zidanšek. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters

Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Francije (Roland Garros). Z izidom 7 : 6 in 6 : 1 je premagala Romunko Sorano Cîrsteo.

Prek uradnega twitter profila turnirja Roland Garros so sporočili, da se je Zidanškova zapisala v zgodovino, saj je prva iz Slovenije, ki se je uvrstila med najboljših osem turnirja za grand slam.

Iz Tenisa Slovenija so pojasnili: »Zidanškova je postala prva Slovenka v samostojni državi, ki se je prebila v četrtfinale enega od štirih turnirjev za grand slam. Naj spomnimo, Mima Jaušovec je v času nekdanje države leta 1977 zmagala na OP Francije, leta 1983 pa je bila finalistka.«

»Na igrišče sem prišla pripravljena. Bila je dobra borba. Sorana je imela tudi zaključno žogo za zmago v prvem nizu. Vesela sem, da mi je uspel preobrat,« je povedala po zmagi.

Zidanškova, ki je na lestvici WTA na 85. mestu, se bo v naslednjem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja, v katerem bosta loparje vihteli finalistka iz leta 2019 Marketa Vondrousova in Paula Badosa (33. na lestvici).




Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije