TRETJI

Marguč na stopničkah

To je bila zadnja tekma sezone.
Fotografija: Rok Marguč, tekma za svetovni pokal v deskanju na snegu, 28.1.2017, Rogla [rok marguč, snowboard] FOTO: Tadej Regent/delo
Odpri galerijo
Rok Marguč, tekma za svetovni pokal v deskanju na snegu, 28.1.2017, Rogla [rok marguč, snowboard] FOTO: Tadej Regent/delo

WINTERBERG – Slovenski deskarji so se na zadnji posamični tekmi svetovnega pokala, paralelnem slalomu v nemškem Winterbergu, še tretjič zaporedoma uvrstili na stopničke. Po dveh uspehih Tima Mastnaka je tokrat tretje mesto zasedel Rok Marguč, za katerega je to druga letošnja uvrstitev med najboljše tri.

Marguč, tretji že v kvalifikacijah, je v izločilnih bojih premagal Rusa Dimitrija Sarsembajeva, olimpijskega prvaka in zmagovalca svetovnega pokala Nevina Galmarinija, v polfinalu pa ga je zaustavil Avstrijec Sebastian Kislinger. V malem finalu je bil Marguč boljši od Italijana Maurizia Bormolinija, rojaka zmagovalca Rolanda Fischnallerja. V izločilne boje se je uvrstil tudi Mastnak, 10. v kvalifikacijah, a ga je v osmini finala izločil Avstrijec Andreas Prommegger.

Pri ženskah se je med najboljših 16 uvrstila tudi Gloria Kotnik, ki pa je bila v osmini finala slabša od Rusinje Jekaterine Tudegeševe. Tekmo je dobila domačinka Selina Jörg.

Jure Hafner je bil edini od Slovencev, ki je izpadel po kvalifikacijah, zasedel je 29. mesto.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas