BIATLON

Lampič izenačila svojo doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu

Dorothea Wierer zmagovalka v Anterselvi.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik

Italijanka Dorothea Wierer je zmagovalka sprinterske preizkušnje svetovnega pokala za biatlonke v italijanski Anterselvi. Najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič, ki je z dvema zgrešenima streloma končala na petem mestu, zaostala je 18,4 sekunde. Lampič je tako izenačila svojo doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, peta je bila tudi na sprintu v Hochfilznu. Po prvem streljanju je bila 21., po drugem deseta, obakrat je zgrešila po enkrat.

V zadnjem tekaškem delu pa je precej pridobila in je v cilj s startno številko 27 pritekla kot tretja. A sta jo nato prehiteli še Norvežanka Marte Oslbu Roeiseland in Francozinja Chloe Chevalier. Slednja je bila blizu zmagi, nazadnje pa je za Italijanko zaostala le 2,8 sekunde. Vse prve tri, na zadnjo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstila Švedinja Elvira Öberg (+ 8,7), so zadele vse tarče, Roeiseland (+ 14,7) pa je zgrešila eno.

Na koncu je Lampič za svojo prvo uvrstitvijo med najboljše tri med biatlonkami zaostala manj kot deset sekund. Nastopili sta še dve Slovenki. Mlada Lena Repinc je strelski nastop opravila brezhibno in z zaostankom 1:57,8 končala na 48. mestu, Živa Klemenčič (+ 3:35,8/4) pa je bila 86. V petek bodo v Anterselvi na sprinterski tekmi nastopili še biatlonci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije