SMUČARSKI SKOKI

Emi Klinec slabši doskok odnesel zmago

Zmage se je veselila Francozinja Josephine Pagnier pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt, Klinec pa je v finalu obe krepko preskočila po daljavi, vendar se je pri doskoku komaj rešila padca.
Fotografija: Ema Klinec  FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Ema Klinec  FOTO: Matej Družnik

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (289,4 točke), najboljša po prvi seriji tekme svetovnega pokala v Engelbergu, je v finalu po težavah pri doskoku zasedla tretje mesto in Sloveniji prinesla prve stopničke to zimo. Med najboljšo deseterico sta končali še Nika Prevc (274,5) in Nika Križnar (272,9), ki sta zasedli sedmo oziroma osmo mesto.

Zmage se je veselila Francozinja Josephine Pagnier (293 točk) pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt (290,2), Klinec pa je v finalu obe krepko preskočila po daljavi, vendar se je pri doskoku komaj rešila padca.

V finalu se je pri doskoku komaj rešila padca. FOTO: Matej Družnik
V finalu se je pri doskoku komaj rešila padca. FOTO: Matej Družnik

Poleg že omenjenih slovenskih skakalk je odlično v finalu nastopila tudi mlada Ajda Košnjek (241,5), ki je napredovala za deset mest in zasedla 17., Katra Komar (240,7) je bila 18., Taja Bodlaj (229) pa 25.

image_alt
Ema Klinec verjame, da lahko pokaže še več

image_alt
Ema Klinec bo svetovni rekord branila ali napadala

Zavladala je tišina

Premiero za skakalke na tem švicarskem prizorišču je zasenčil grd padec Norvežanke Anne Odine Ström. Četrta po prvi seriji je v finalu padla ob pristanku in za nekaj časa negibno obležala v izteku. Na pomoč je prihitelo več reševalcev, ki so 25-letnico nato odpeljali. Na koncu je bila Ström 20.

Tako med gledalci kot skakalkami je zavladala tišina, zadnje tri v finalu so nastopile brez vzdušja. Za zdaj še ni znano, zakaj je do padca prišlo, niti kako resen je bil padec, so pa imele vse skakalke v prvi seriji precej težav zaradi premehkega doskočišča.

Norveška zveza je prek Instagrama približno pol ure po skrb vzbujajočem incidentu sporočila, da je Ström pri zavesti in zdaj čaka na pregled pri zdravniku. Skakalka je po pristanku izgubila desno smučko in z veliko hitrostjo z glavo udarila v sneg.

»Vedno je težko videti kaj takega, ko kdo nekdo ne more sam zapustiti doskočišča. Upam, da bo kmalu okrevala,« je dejala najboljša nemška skakalka, trikratna svetovna prvakinja iz Planice Katharina Schmid, ki je zasedla 13. mesto.

Skakalke v soboto ob 11. uri čakajo nove kvalifikacije, druga tekma pod goro Titlis pa bo na sporedu ob 12.30.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije