ČETRTA ETAPA

Dvojno slovensko slavje: Roglič pred Pogačarjem

Dokazala sta, da sta najmočnejša kolesarja v karavani.
Fotografija: FOTO: Christophe Ena Pool Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Christophe Ena Pool Via Reuters

Slovensko kolesarstvo je na vrhu vzpona na Merlette v četrti etapi slavilo dvojno zmago. Etapo je dobil Primož Roglič (Jumbo-Visma) pred Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates), tretje mesto pa je osvojil Guillaume Martin (Cofidis). V rumeni majici še naprej ostaja Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step). Ima štiri sekunde prednosti pred Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), tretji pa je že Roglič, ki zaostaja sedem sekund. Četrti v skupnem seštevku ostaja Pogačar, ki za Alaphilippom zaostaja 11 sekund, s tem pa je oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja.
FOTO: Benoit Tessier, Reuters
FOTO: Benoit Tessier, Reuters

V etapi je od začetka pobegnila šesterica ubežnikov, ki jo je glavnina ves čas nadzorovala, zaostanek pa nikoli ni bil večji od štirih minut in 11 sekund.

Ob koncu so glavno vlogo prevzeli kolesarji Deceuninck-Quick-stepa in Jumbo-Visme ter pred zadnjim, sedemkilometrskim vzponom do Merletta poskrbeli tako za boj za etapno zmago kot rumeno majico. Četrta etapa je pokazala tudi, kako močna je ekipa Rogliča. V osredju so bili ves čas vsi kolesarji moštva, na zadnjem vzponu pa so v zadnjih petih kilometrih povsem razredčili glavnino.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije