NOGOMET

Domžale in Koper: hudi dve uri Maribora in Olimpije

Danes prve tri tekme 20. kroga 1. SNL, jutri dve. Poslastici z vodilnima kluboma na razpredelnici.
Fotografija: Izkušenemu Ljubljančanu Urošu Korunu se na Bonifiki obeta veliko dela z mladim prvim strelcem prvenstva Nardinom Mulahusejnovićem. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Izkušenemu Ljubljančanu Urošu Korunu se na Bonifiki obeta veliko dela z mladim prvim strelcem prvenstva Nardinom Mulahusejnovićem. FOTO: Voranc Vogel

V Spodnji Šiški se je v soboto postavila pika na i jesenskega dela državnega nogometnega prvenstva, danes se bo tudi na začetek drugega dela. Uvodno tekmo 20. kroga 1. SNL bosta igrala Bravo in Gorica, a posladka z dodano vrednostjo in za šampionsko bitko bosta v Domžalah, kjer bo gostoval vodilni Maribor, in v Kopru, kamor prihaja druga Olimpija. Jutri bosta še tekmi v Kidričevem in Murski Soboti.

Ljubljana: Bravo – Gorica (danes, sodnik Alen Borošak, 14): Bravo je povlekel pravo potezo z vrnitvijo Milana Tučića. Manj prijetna stvar za Bravo v igralčevi pravljični vrnitvi v 1. SNL je ta, da je le posojen iz belgijskega kluba Leuven. Gorica gre v boj za obstanek z debelim zaostankom, a z idealnim izhodiščem. Bravo bo kar močno zdesetkan, manjkali bodo trije kaznovani prvokategorniki, Mustafa Nukić, Martin Kramarič in Almin Kurtović.

Domžale: Domžale – Maribor (danes, Matej Jug, 16.45): Kaj zmorejo Domžale in Dario Kolobarić? Domžalčani so bili jeseni ob vseh težavah zelo blizu Mariborčanom, a to, da so imeli odlične priprave, ne pomeni veliko. Težko bodo spomladi bliže zmagi, kot so zdaj. Trener Dejan Đuranović ima na voljo nabrušene igralce, odstopa 21-letna devetica. Mauro Camoranesi ima na voljo kakšnega igralca manj, Argentinčevi kritiki pa so mu ne privoščijo. Pravijo namreč, da so bili za Maribor najboljši dnevi priprav tisti, ko je bil Mauro v osamitvi v Turčiji. Komunikacijskih težav ni mogoče zanikati, a univerzalnost nogometa je prav njegova širina. Camoranesijeva pa presega njihovo. Jan Repas, Aljoša Matko in kakšno tekmo pozneje še Jan Mlakar bodo odločilni pri tem, kako uspešen bo Camoranesi.

Koper: Koper – Olimpija (danes, Nejc Kajtazović, 18.30): Koper je favorit, prenovljena Olimpija pa ni veliko slabša, kot je bila jeseni. Koprčani so tisti, ki morajo izvleči več, če želijo napasti vrh, Olimpija bo lahko iz tekme v tekmo boljša. Tudi z mlajšimi silami in ne le z morda najmočnejšim napadalnim dvojcem v 1. SNL Andres Vombergar-Đorđe Ivanović. To je derbi za mojstre, za koprskega Dareta Vršiča, ki ga je predsednik kluba Ante Guberac obdal s kakovostnimi igralci. Trener Miran Srebrnič se ne more pritoževati, tudi pred njim je velik izziv.

Kidričevo: Aluminij – Celje (jutri, Slavko Vinčić, 15): Koliko Kidričanov bo lahko igralo? Virus sars-cov-2 je ušel v moštvo pred dvema tednoma, podatek o okuženih pa v klubu skrivajo. Ker da je hudobcev, ki želijo slabega klubu, preveč. A v ospredju bo Celje. Je trener slovitega imena, Čeh Jiři Jarošik, dodana vrednost 1. SNL? Se okrepljeni prvak lahko zavihti v vrh? Prav na vrh ne več.

Murska Sobota: Mura – CB24 Tabor (jutri, Rade Obrenović, 17): Okuženi so se vrnili iz Turčije, a vselej natančni trener Mure Ante Šimundža je že brez njih sestavil enajsterico in taktiko, ki bo kos nič več tako nabrušenih Sežancev. Bravo jim je vzel nekaj volje, vrnil bi jim jo lahko le skrajni trenerski motivator. Za Muro je ključna naslednja tekma, v nedeljo v Stožicah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije