NOGOMET

Vršič v dresu Kopra nabrušen za Maribor

Nogometni spored ponuja pet vznemirljivih tekem v pokalu Slovenije. V osmini finala v ospredju dvoboj vodilnega drugoligaša s prvakom.
Fotografija: Dare Vršič je v sezoni 2009/10 s Koprom osvojil naslov prvaka. Danes bo v rumeno-modrem dresu igral proti Mariboru, pri katerem je igral zadnjih pet sezon in pol. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Dare Vršič je v sezoni 2009/10 s Koprom osvojil naslov prvaka. Danes bo v rumeno-modrem dresu igral proti Mariboru, pri katerem je igral zadnjih pet sezon in pol. FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Danes in jutri je na sporedu še pet preostalih tekem osmine finala za nogometni pokal Slovenije. Sredi popoldneva bo v Kranju prvoligaški dvoboj med Triglavom in Muro. Kranjčani so po prvi četrtini državnega prvenstva na predzadnjem mestu, nazadnje so doma nesrečno izgubili z Domžalami, zato je njihova primarna naloga v tem trenutku pobeg iz nevarnega območja. A v tekmo s Prekmurci vseeno ne bodo šli povsem brez ambicij, zdi pa se, da bodo črno-beli pod taktirko trenerja Anteja Šimundže na teren stopili kot favoriti. »Specifika tekmovanja je popolnoma druga, o napredovanju ali izpadu odloča le ena tekma. Moramo se prešteti, rotacije zagotovo bodo. Gremo iskat pozitiven rezultat v Kranj,« je dejal Šimundža po nedeljski zmagi proti Taboru.


Duhove še najbolj buri današnji obračun vodilnega drugoligaša Kopra in prvaka Maribora na Bonifiki. Ambiciozni Primorci pripravljajo presenečenje, čeprav se zavedajo, da v tem trenutku še niso na prvoligaški ravni, kjer si želijo biti že prihodnje leto. Morebitni podvig proti vijoličnim bi predramil nogometno Obalo in oživil upe na boljše čase za koprski nogomet, katerega vajeti so spet v rokah Anteja Guberca, ki mora odpravljati posledice vseh zablod nekdanjega župana Borisa Popoviča. »Prvi cilj Kopra je uvrstitev v prvo ligo, na tej poti nam gre za zdaj odlično. Vemo, da so v pokalnem tekmovanju pogosto presenečenja. Maribor je trenutno daleč pred nami, a že junija bo drugače. Verjamem, da bodo naši fantje naredili vse za veliko presenečenje, čeprav je jasno, da je Maribor favorit,« napoveduje Guberac. V tem trenutku je v rumeno-modri ekipi kopica izkušenih prvoligaških igralcev z bivšo vijolico Daretom Vršičem na čelu (še Ivica Guberac, Damir Hadžić, Jaka Štromajer, Goran Galešić, Igor Nenezić ...). Trener Miran Srebrnič po zavzetju vodilnega položaja na lestvici 2. SNL postopno dviguje ekipo, ki bo pozimi doselekcionirana za izpolnitev osnovnega cilja – vrnitve v prvo ligo. Medtem favoriti iz Ljudskega vrta sporočajo, da jih zanima le napredovanje v četrtfinale, zagotovo pa bodo morali varovanci stratega Darka Milaniča proti motiviranim kanarčkom prikazati prvoligaško podobo, četudi bo rotacija v ekipi.

V Kidričevem je v tekmi s Taborom favorit za napredovanje Aluminij, Domžale ne bi smele imeti posebnih težav v Brdih, kakor jutri niti branilka pokalne lovorike Olimpija v Stožicah s povsem razglašenim Rudarjem iz Velenja, nad katerim se zgrinjajo vse bolj črni oblaki. Pari osmine finala: Triglav – Mura (glavni sodnik Rade Obrenović), Brda – Domžale (Aleksandar Matković; obe danes ob 15.30), Koper – Maribor (Asmir Sagrković; danes ob 16.30), Aluminij – Tabor (Dragoslav Perić; danes ob 17. uri), Olimpija – Rudar (Bojan Mertik; jutri ob 16.30). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije