MOTOKROS

Gajser zmagal v Franciji, zaostanek za vodilnim vse manjši

Cairoli je tokrat naredil veliko napak.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić

SAINT-JEAN-D'ANGELY – Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec sedme dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v Franciji. V Saint-Jean-d'Angelyju je zmagal v obeh vožnjah. 

Gajser je zanesljivo dobil prvo vožnjo pred Cairolijem in Švicarjem Arnaudem Tonusom. V drugi vožnji sicer ni začel na prvem mestu, se je pa na polovici prebil v vodstvo in tekmecem ni več pustil blizu. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Tonus. Cairoli je v tej vožnji naredil veliko napak, na koncu je bil le na 17. mestu. Skupno je na dirki Gajser zmagal pred Tonusom in Febvrejem, Cairoli je bil le sedmi. Gajser je precej zmanjšal zaostanek za njim v SP (311 : 301).

Drugi Slovenec med elito

Med elito je tokrat dirkal tudi drugi Slovenec, Klemen Gerčar. Že v drugem krogu prve vožnje je odstopil, v drugi vožnji pa je s 30. mestom ostal brez točk. 

Prve točke je osvojil Jan Pancar v razredu MX2, ki je prvo vožnjo v Franciji končal na 20. mestu, v drugi pa je bil 12. Skupno mu je to prineslo 17. mesto in prvih 10 točk v sezoni, na vrhu so bili Španec Jorge Prado, Belgijec Jago Geerts in Danec Thomas Kjer Olsen.

Naslednja dirka SP bo 9. junija v ruskem Orljonoku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije