NOGOMETNI DERBI

Bo 13. krog vijolične osrečil tudi finančno?

Drevi nogometni derbi med Mariborom in Muro v Ljudskem vrtu. Prvaki bi z zmago prejeli še denarno nagrado 500.000 evrov.
Fotografija: Napadalec Mure Luka Bobičanec je na tem prvenstvu dosegel že sedem golov in prispeval še štiri podaje. Foto: Dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Napadalec Mure Luka Bobičanec je na tem prvenstvu dosegel že sedem golov in prispeval še štiri podaje. Foto: Dokumentacija Dela

LJUBLJANA – To bo pokalo v Ljudskem vrtu! Ante Šimundža, sin Maribora, prihaja z vročo Muro, da bi vnovič zagrenil življenje starejšemu kolegu Darku Milaniču. Ekipi na štajersko-prekmurski derbi prihajata z izjemno popotnico; vijolični so v Ljubljani na derbiju spravili na kolena Olimpijo (2:4) in zasedli vrh lestvice (prvič v sezoni), črno-beli z ravnice so doma s 3 : 0 odpihnili Domžale. Pozor, Mura bi v primeru zmage v 13. krogu zavzela vrh razpredelnice vsaj za en dan.

Šimundža ne more več računati na kapetana Alena Kozarja, ki bo zaradi poškodbe kolenskih križnih vezi odsoten kakšnih sedem mesecev. Je pa Black Gringose in druge privržence razveselila vest, da so zvestobo klubu do poletja 2023 podaljšali Klemen Pucko, Žan Karničnik in Nino Kouter. Obračun s serijskimi šampioni prinaša dodaten naboj in ogromen motiv. »To je za nas privilegij, če se tekma z Mariborom tretira kot derbi. Pomeni priznanje za naše delo, takšnih tekem se veselimo. Zaradi njih se trenira, igra nogomet za gledalce. Najpomembneje je, da se psihično in telesno spočijemo od napornega ritma, ki smo ga imeli,« je pojasnil Šimundža. Vezist Jon Šporn pogumno sporoča: »Zdaj nas čaka zahtevna tekma, vemo, kdo je Maribor. Verjamemo vase in v Ljudski vrt vsekakor ne odhajamo po remi.« Muro bo spremljalo vsaj 2000 glasnih navijačev, sever LV bo črno-bel.

Muro je težko prebiti

Maribor je odigral »na milijone« podobnih tekem. Vijolični bojevniki naskakujejo že sedmo zaporedno zmago, ki jim prinaša posebno klubsko nagrado v višini pol milijona evrov. »Morda na nasprotni strani ne bo toliko individualne kakovosti kot pri Olimpiji, bo pa veliko moštvenega duha, strategije, taktične discipline. Z dobrim branjenjem in iskanjem priložnosti za nasprotne napade. Želja je zmaga, ob naši dobri igri, z veliko dinamike. Ne smemo jim dovoliti, da počnejo tisto, kar jim gre dobro. Naši gostje lažje igrajo proti ekipam, ki so na papirju favoriti. Da jih je težko prebiti, drži. A verjamem, da bodo fantje našli ustrezne rešitve,« napoveduje Milanič, ki ne more računati na branilce Martina Milca, Aleksandra Rajčeviča, Žana Kolmaniča in Luko Uskokovića. Avgusta sta se tekmeca v Fazaneriji razšla z izidom 1 : 1.

Pari 13. kroga: Bravo-Celje (glavni sodnik Slavko Vinčić; danes ob 15.30), Domžale-Tabor (Asmir Sagrković; danes ob 18. uri), Maribor-Mura (Dragoslav Perić; danes ob 20.15), Triglav-Olimpija (Bojan Mertik; jutri ob 15.30), Rudar-Aluminij (Rade Obrenović; jutri ob 18. uri).


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije