KOŠARKA

Ostal je navijač Olimpije

Gregor Hrovat je bil usoden za nekdanje soigralce v 6. krogu lige prvakov. Nekdanji kapetan zmajev razume težave zaradi napornega ritma tekem.
Fotografija: Gregor Hrovat je bil v dvoboju z Olimpijo jeziček na tehtnici v korist nemškega Bayreutha. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Gregor Hrovat je bil v dvoboju z Olimpijo jeziček na tehtnici v korist nemškega Bayreutha. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA –  V lanski sezoni je bil 24-letni Gregor Hrovat vodilno ime Petrol Olimpije. Ko je sredi sezone v klub prišel Zoran Martić, mu je vzel kapetanski trak, Hrovat pa se je boril naprej za dobro zmajev, s katerimi je postal državni prvak, potem pa šel prvič na tuje. »Po koncu sezone mi je potekla pogodba, s klubom nismo našli skupnega jezika. Odločil sem se, da grem v Nemčijo. Odločitev se je izkazala za pravilno. Bom pa vedno ostal navijač Olimpije, to je moj klub,« je po kratki vrnitvi v Slovenijo povedal član moštva Bayreuth, ki je bil z 12 točkami in ključnimi potezami v zadnji četrtini odločilen mož, da je Petrol Olimpija doživela še peti zaporedni poraz v ligi prvakov. »Bil sem dodatno motiviran, to drži. Smo pa slabo začeli tekmo, Olimpija je to izkoristila in z nami držala korak. Kljub temu je naša zmaga povsem zaslužena, v drugem polčasu smo bili boljši,« je ocenil Hrovat, ki je začel na klopi, končal pa na parketu. »Igram na poziciji dve in tri, kjer smo štirje košarkarji. Trener nas rotira glede na formo,« je pojasnil Hrovat, ki je navdušil z nekaj potezami (podajo za hrbtom in med nogami, zabijanjem).

Brani nekdanje soigralce

»V Nemčiji se počutim dobro. Drži, da je to zelo urejena država. Lepo so me sprejeli. V mestu pa tako ali tako vsi živijo za košarko,« opiše razmere, ki so ga pričakale v Bayreuthu, ki leži v severnem delu Bavarske. »Spremljam tudi, kaj se dogaja v Sloveniji. Vidim, da ima Olimpija naporen urnik. To sem na svoji koži izkusil lani. Treba se je boriti in zdržati. Ni pa lahko. Pri takšnem ritmu tekem je najtežje to, da ni časa za regeneracijo. Vesel sem, ker so se odločili in na tekmi domače lige v Šenčurju nastopili z drugo postavo. To bi morali storiti že lani. Sicer ne moreš preživeti tega norega tempa,« je Hrovat stopil v bran igralcem in trenerjem Olimpije, ki ne blesti, a tudi iz objektivnih razlogov.

Hrovata je na torkovi tekmi v Stožicah spremljal selektor Radovan Trifunović. »Pred tekmo me je poklical in dejal, da me bo gledal. Ali bom v reprezentanci ali ne, ne razmišljam. Moja naloga je, da igram. Če me bodo potrebovali, me bodo poklicali,« jasno pove Hrovat, ki je kariero začel v koprskem klubu ŠD Koš Koper, kjer so znani po delu z mladimi košarkarji. Pa bi se Hrovat kdaj vrnil na Obalo in se pridružil ambicioznemu Sixtu? »Letos poleti se o tem nismo pogovarjali,« je odgovoril, a ne izključuje možnosti, da kdaj z izgubljenimi primorskimi sinovi košarke združi moči na Obali. Je pa ravno v teh dneh Hrovat ostal brez rojaka v Nemčiji. Žiga Dimec je po dveh odigranih tekmah zapustil nemško ekipo. Kje bo nadaljeval kariero, sinoči še ni bilo znano. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije