SPRINT

V spustu nemočna, tekmice so jo pojedle

Anamarija Lampič (17.) najvišje uvrščena Slovenka na sprintu na SP. V našem taboru razočarani nad ne najbolje pripravljenimi smučmi.
Fotografija: Anamarija Lampič (desno) je obžalovala zapravljeno priložnost. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Anamarija Lampič (desno) je obžalovala zapravljeno priložnost. FOTO: Reuters

SEEFELD – Slovenske smučarske tekačice so v včerajšnjem sprintu na 52. nordijskem SP na avstrijskem Tirolskem pokazale dva povsem različna obraza. Potem ko so se v opoldanskih kvalifikacijah z Evo Urevc (5.), Anamarijo Lampič (7.), Katjo Višnar (8.) in Alenko Čebašek (16.) vse štiri naše reprezentantke uvrstile med najboljšo šestnajsterico (med 110 tekmovalkami iz 42 držav!), so poltretjo uro pozneje, ko se je sneg vidno omehčal, obstale že v uvodnem krogu izločilnih bojev oziroma v četrtfinalu.
Anamarija Lampič (desno) je obžalovala zapravljeno priložnost. FOTO: Reuters
Anamarija Lampič (desno) je obžalovala zapravljeno priložnost. FOTO: Reuters

Ker so pričakovale dosti več od 17. (Lampič), 21. (Urevc), 26. (Višnar) in 27. mesta (Čebašek), po tekmi niso skrivale velik(ansk)ega razočaranja. Krivdo za to, da so iztržile manj, kot so bile sposobne, so v slovenskem taboru zvalili na ne najbolje pripravljene smuči. »Menim, da smo tokrat z izbiro smuči in maže pošteno ustrelili mimo. V spustu sem bila nemočna, tekmice so me tam pojedle. Škoda, da se je to zgodilo ravno na svetovnem prvenstvu, na serviserje pa ne morem biti jezna, saj vem, da so se trudili po svojih najboljših močeh,« je zapravljeno priložnost za kaj več obžalovala Lampičeva, nato skomignila z rameni, češ zdaj je, kar je, časa na žalost ne more več zavrteti nazaj.

Urevčeva, ki je bila s petim mestom najboljša slovenska kvalifikantka, je bila jezna in razočarana hkrati. »To je bila najpomembnejša tekma sezone. Od sebe sem dala vse, toda smuči na žalost niso sodelovale. Italijanka (Elisa Brocard) je mimo mene švignila kot torpedo,« je zmajevala z glavo 23-letna članica ŠD Gorje, ki je, podobno kot Lampičeva, vzbudila precej pozornosti tudi pri tujih novinarjih. Višnarjeva je – ker ni imela najboljšega občutka – z osmim kvalifikacijskim dosežkom presenetila samo sebe, za svoj četrtfinalni izpad pa ni okrivila smuči.

»Postavila sem se za mlado Norvežanko Kristine S. Skistad, kar ni bila najboljša odločitev, saj nisem mogla mimo nje. Preprosto se ni odvi(ja)lo v mojo korist,« je povedala najizkušenejša slovenska tekačica, medtem ko je Čebaškova spet s prstom pokazala na smuči.

»Kot kaže, smo se ušteli z njihovo izbiro, res škoda za celotno ekipo. Upam, da se bomo kaj naučili iz tega in nam bo v prihodnjih dneh steklo bolje,« si je zaželela 29-letna Blejka. Že v kvalifikacijah pa sta se poslovila Janez Lampič (33.) in Miha Šimenc (34.). Svetovna prvaka v sprintu sta sicer postala Norvežana Johannes Høsflot Klæbo in Maiken Caspersen Falla.
 

Tudi Anže, Žiga in Peter


Po včerajšnjem treningu je glavni trener slovenske skakalne vrste Gorazd Bertoncelj določil četverico, ki bo nastopila v današnjih kvalifikacijah (14.30) za jutrišnjo posamično tekmo na Bergislu. Ob Timiju Zajcu, ki se včeraj ni podal na skakalnico, so priložnost dobili Anže Lanišek (včeraj 123,5 m/7. in 120 m/10.), Žiga Jelar (120 m/17. in 113 m/30.) in Peter Prevc (113,5 m/29. in 117 m/15.). Izpadla sta Jernej Damjan (118 m/19. in 116/18.) in Anže Semenič (115 m/32. in 116 m/20.). Najboljša dosežka sta uspela Nemcu Markusu Eisenbichlerju (125 m) in Japoncu Rjojuju Kobajašiju (132 m).
 

Danes tudi Vid in Ožbej


Avstrijski prireditelji bodo danes prvi sveženj kolajn podelili tudi najboljšim nordijskim kombinatorcem na tekmi z veliko skakalnico v Innsbrucku. Na njej so včeraj izpeljali še zadnji trening, na katerem sta bila najboljša domača matadorja Franz-Josef Rehrl (128 m) in Mario Seidl (127,5 m). Od obeh Slovencev je dlje skakal Vid Vrhovnik, ki je imel s 110,5 in 111,5 metra 29. in 24. dosežek. Novinec na tako velikem tekmovanju Ožbej Jelen je s 103 in 98 metri pristal na 41. in 46. mestu med 64 tekmovalci iz 18 držav. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije