ZAPUSTIL REPREZENTANCO

Svetovni podprvak Mihael Žgank odslej za Turčijo

V Judo zvezi Slovenije so prestopu tekmovalca, ki velja tudi za enega močnih adutov za olimpijske igre v Tokiu 2020, sprva močno nasprotovali. 
Fotografija: Mihael Žgank. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Mihael Žgank. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Svetovni podprvak Mihael Žgank, do zdaj edini Slovenec, ki je na svetovnem prvenstvu v judu osvojil medaljo, je dobil zeleno luč matičnega kluba in Judo zveze Slovenije, da lahko zapusti slovensko reprezentanco v judu in se pridruži turški, so danes potrdili v Judo zvezi Slovenije.

»Dolgotrajna pogajanja so bila končana, ko je turška judo zveza izpolnila vse pogoje do Judo zveze Slovenije. Še prej pa mu je izpisnico izdal tudi njegov matični klub Z'Dežele Sankaku iz Celja, kjer je pod trenerskim vodstvom Marjana Fabjana dosegel vse svoje uspehe. Mihael Žgank je že odpotoval v Carigrad v svoj novi klub BBSK Istanbul, kjer mu želimo na njegovi novi športni poti veliko osebne in športne sreče,« so zapisali pri Judo zvezi Slovenije.

Štiriindvajsetletni Žgank se je začel o prestopu v Turčijo dogovarjati že jeseni, potem ko je 1. septembra lani na svetovnem prvenstvu v sloviti dvorani Laszlo Papp v Budimpešti osvojil srebrno medaljo v kategoriji do 90 kilogramov. V Judo zvezi Slovenije so prestopu tekmovalca, ki velja tudi za enega močnih adutov za olimpijske igre v Tokiu 2020, sprva močno nasprotovali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije