Predstavitvena informacija

Stožice bodo spet na nogah: bliža se CFC 5

Spektakel, kot ga še ni bilo, bo mogoče spremljati v nedeljo, 6. 10. 2019, v Areni Stožice v Ljubljani. Tokrat so moči združili boksarji in rokerji.
Fotografija: Ema Kozin FOTO: CFC Sports
Odpri galerijo
Ema Kozin FOTO: CFC Sports

Peti CFC je borilno-športni dogodek, na katerem bo nastopilo 24 domačih in tujih borcev. Razvrstilo se bo 12 borb borilnih športov boksa in MMA. Uvodni del bo pripadel domačim in tujim profesionalnim boksarjem, ki se vztrajno vzpenjajo po mednarodnih boksarskih lestvicah. Nato bo sledil sklop MMA-borb z vrhunskimi medijsko prepoznavnimi, slovenskimi MMA-borci. Tretji borilni sklop bo spet namenjen boksu. V tej poslastici večera se bodo zvrstile tri borbe za naslove največjih mednarodnih in svetovnih organizacij. 

Utrinki s tiskovne konference FOTO: Jaka Koren
Utrinki s tiskovne konference FOTO: Jaka Koren

Živa rock glasba bo povezovala segmente borb, za konec večera pa bodo nastopile slovenske rokerske legende. Obiskovalci bodo lahko uživali v izbranih pesmih slovenske rock glasbe.

Glavna borba večera bo dvoboj Eme Kozin in Marie Linberg. Kozinova bo v Ljubljani branila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF, obenem pa se bosta boksarki potegovali tudi za naslove po verzijah IBA, IBO in WIBA.

Pri komaj dvajsetih letih ima Ema v lasti že sedem naslovov prvakinje pri naslednjih organizacijah:
    • WBC World Boxing Council 
        ◦ WBC International Female Middle Title
        ◦ WBC Silver Female Super Middle Title
    • WBF World Boxing Federation
        ◦ WBF World Female Middle Title
        ◦ WBF World Female Super Middle Title
    • WIBA Women's International Boxing Association World Middle Title
        ◦ WIBA World Middle Title
        ◦ WIBA World Super Middle Title
    • GBC Global Boxing Council World Female Middle Title
        ◦ GBC World Female Middle Title

Vse to je Emi Kozin uspelo v dobrih treh letih tekmovanja v profesionalnem boksu. Njeni uspehi pa segajo tudi v študijske vode, kjer je Ema uspešna študentka finančne matematike. Njeni rezultati so plod trdega dela zadnjih let, ko se je iz mlade rokometašice prelevila v najboljšo mlado boksarko na svetu. Kako izjemen je njen dosežek in celotne ekipe, dokazuje dejstvo, da je neporažena že v 17. dvobojih.

Športni del bo skupno postregel z 12 borbami (5 x box in 7 x MMA), od tega bodo tri za svetovne naslove in dve za MMA-naslove. Poudariti je treba, da bo CFC 5 postregel s tremi ženskimi dvoboji v treh različnih borilnih športih, kjer bodo vsi trije dvoboji za naslove. Poleg že omenjene Eme Kozin bo v MMA nastopila Tajda Ratajc, v K1 pa Monika Kučinič

Monika Kučinič FOTO: CFC Sports
Monika Kučinič FOTO: CFC Sports

V MMA-ju se bodo predstavili še legendarni Bojan Kosednar - Želva, vzhajajoča mednarodna zvezda Lemmy Krušič, debitant Matej Plavec, Tadej Dajčman, Marko Vardjan in Marko Drmonjič. Pro-box borbe bodo gostile slovenskega asa Andreja Bakovića, Hrvata Hrvojo Sepa in Abela Pešuta, za naslov svetovnega prvaka pa se bo spopadel tudi spektakularni Senad Gashi.

Bojan Kosednar - Želva FOTO: CFC Sports
Bojan Kosednar - Želva FOTO: CFC Sports
    
Šport in glasba sta nerazdružljivo povezana in slovenski glasbeniki z veseljem spremljajo uspehe slovenskih športnikov doma in v tujini. Dogodek bodo s svojim nastopom podprli blejski John F Doe, vseslovenski Seven Days In May in Riya s plesalkami Impulz Dance Studia. Ob koncu večera, po boksarski poslastici med Emo Kozin in Mario Lindberg, pa sledi še glasbena poslastica. Nastop slovenskih rokerskih legend bo združil imena, kot so Tomi Meglič (Siddharta), Matjaž Jelen (Šank Rock), Eva Beus (Tabu), Sausages in še dve presenečenji, brez katerih si slovenskega glasbenega sveta ne moremo predstavljati. 

Tomi Meglič, Siddharta, in Vojko Šintler, Seven Days In May FOTO: Jaka Koren
Tomi Meglič, Siddharta, in Vojko Šintler, Seven Days In May FOTO: Jaka Koren

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije