OKS

Sodržnik bi še Nadala premagal

En teden pred volitvami za predsednika OKS zanimivo soočenje. Tomaž Barada, Franjo Bobinac in Janez Sodržnik vsak s svojimi argumenti.
Fotografija: Obetajo se zanimive volitve. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Obetajo se zanimive volitve. FOTO: Delo

Se je tresla gora in prilezla miška? Ni bilo ravno tako ob odhodu s soočenja treh kandidatov za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Tomaža Barade, Franja Bobinca in Janeza Sodržnika –, a prav povišanih tonov, polen pod nogami in umazanih udarcev, o katerih je v športnih krogih slišati v zadnjih tednih, tu ni bilo. Vsak je imel seveda svoje argumente in vsak od omenjenih odločno napada zmago. Volitve bodo v petek, 16. decembra.

In tako se je med včerajšnjim soočenjem, natanko en teden pred volitvami, kar samo ponujalo vprašanje, kaj bodo kandidati storili v preostalih dneh do končne odločitve, kdo bo naslednik Bogdana Gabrovca. Sodržnik je bil edini, ki je jasno razgrnil, da lobiranja in prepričevanja še ni konec ter da je bil dopoldan pred tem srečanjem na obisku pri eni od panožnih zvez, z nekaterimi pa se bo sestal še v prihodnjih dneh.

»Večino dela sem že opravil in upam, da se bo mirno razpletlo,« je poudaril Barada, Bobinac pa je ob namigu o prepričevanju v zadnjem hipu dejal, da je bilo tega že dovolj, da je precej poslušal, kdo kaj potrebuje. Sodeč po tonu besed pri njem ni bilo zaznati živčnosti. Stavi na dolgoletne izkušnje v gospodarstvu in športu: vodenje podjetja z 10.000 zaposlenimi in seveda predsednikovanje v rokometni zvezi, ki se je raztegnilo na dolgih 14 let: »Toda to bo zdaj moja preteklost. Ko sem se odločil za predsedniško kandidaturo OKS, za katero so me sicer nekateri prepričevali že v preteklosti, sem si bil takoj na jasnem, da ne bom več vodil RZS.«

Barada se je spomnil tudi svojega odraščanja brez staršev in uveljavljanja v športni panogi, tekvondoju ter pozneje kikboksu. »Tekmoval sem v športu, ki nikakor ne spada med tiste z veliko denarja,« je poudaril in dodal, da dobro ve, kako je treba garati za pridobivanje proračuna. Bobinčeve besede so kazale, da nima nič proti kulturi in da z njo ne kaže tekmovati, a ta dobi v slovenskem prostoru dvakrat več kot šport. »Če pa pomislimo, koliko je slovenski šport že storil za prepoznavnost naše dežele, je jasno, da si od države zasluži več od zdajšnjih 26 milijonov,« je povedal.

In Sodržnik? Za njim so dolgoletne izkušnje v športni politiki in tudi OKS. Prepričan o svoji zmagi je dodal, da je tako vedno, ko rekreativno stopi na teniško igrišče. Bobinca pa njegove besede niso presenetile: »Ah, saj poznamo Janeza in njegovo samozavest. Če bi igral tenis proti Rafaelu Nadalu, bi napovedal, da ga bo premagal ...« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije