ROKOMET

Selektor ga je že odpisal, zdaj pa poklical nazaj

Vujović v rokometno reprezentanco vrača Deana Bombača. 
Fotografija: Dean Bombač se vrača v reprezentanco. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Dean Bombač se vrača v reprezentanco. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Selektor slovenske moške članske rokometne reprezentance Veselin Vujović je določil seznam igralcev za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, ki bo v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem.
 
Po neuspelih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji, na katerem Slovenija ne bo nastopila, se bodo 21. oktobra v Zrečah znova zbrali slovenski rokometaši ter začeli lov na evropsko prvenstvo 2020, ki bo prvič potekalo v treh državah. Slovenija bo v kvalifikacijski skupini 4 odigrala šest tekem, po dve z Estonijo, Latvijo in Nizozemsko.
 
Selektor se je odločil, da v Zreče povabi 20 rokometašev, za vsakega izmed dvobojev pa jih bo moral določiti 16. Med njimi tokrat ne more računati na poškodovanega Gašperja Marguča, v ekipo se vrača Dean Bombač, prvič pa sta se na seznamu znašla Matic Grošelj ter evropski prvak do 20 let Gregor Ocvirk. »Na spisku ni Kavtičnika in Bezjaka, ki se bosta tokrat odpočila, a nanju računamo v nadaljevanju kvalifikacij. Hkrati pa počasi priključujemo mlade rokometaše, ki igrajo dobro v svojih klubih ali pa so se izkazali na evropskem prvenstvu do 20 let v Celju. Kapetanski trak bo tokrat nosil Mačkovšek ali Dolenec,« je povedal ob razkritju imen. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije