KVALIFIKACIJE ZA SP

Sedaj je znano, ali bo Dončić zaigral za Slovenijo

Luke ne bo na tretjem ciklu kvalifikacij za SP.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – V Ljubljani se je pred začetkom tretjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo zbrala moška članska košarkarska reprezentanca, prišlo je 15 košarkarjev, namesto Luke Dončića, ki v tem delu kvalifikacij za SP izbrani vrsti ne bo mogel pomagati, pa je selektor Radovan Trifunović vpoklical še Blaža Mahkovica. Slovensko ekipo v četrtek čaka tekma proti Španiji, v nedeljo pa bodo v Stožicah gostovali še Črnogorci.

Luka, ki je bil na naboru lige NBA kot tretji izbran od Atlante Hawks, nato pa ga je to moštvo poslalo v ekipo Dallas Mavericks, ima za sabo zelo uspešno, a hkrati naporno sezono, ki se je začela 15. julija s pripravami na evropsko prvenstvo. Strokovni štab reprezentance se je po pogovoru z njim in njegovim novim delodajalcem odločil, da Dončić izpusti tekmi, saj mu vodilni možje Dallasa predpisujejo počitek in ustrezno regeneracijo. 

KZS in strokovni štab reprezentance sta naredila vse

»Reprezentanca se je danes zjutraj zbrala na uradnem delu priprav pred tekmama tretjega kvalifikacijskega okna. Košarkarji so že zjutraj opravili trening moči, popoldne pa nas čaka prvi trening v telovadnici, kjer bomo začeli taktično pripravo na tekmo proti Španiji. Verjamem, da bomo obe srečanji odigrali na visoki ravni, pokazali zvrhano mero borbenosti, ki nas lahko pripelje do dveh pomembnih zmag. Tudi v tretjem ciklu ne bomo mogli računati na pomoč Luke. Košarkarska zveza Slovenije in strokovni štab reprezentance sta naredila vse, da bi Luka lahko zaigral. Kljub njegovi veliki želji, da ponovno obleče dres slovenske reprezentance, pa bomo upoštevali želje moštva Dallas Mavericks, ki Luki predpisuje počitek. Reprezentanci se bo priključil še Blaž Mahkovic, ki se je z borbeno igro izkazal že v drugem ciklu kvalifikacij za SP. Vabim vse navijače, da napolnijo Stožice, in postanejo naš šesti igralec,« je dejal Trifunović.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije