PRVA LIGA

Prvaki iz Ljubljane v peklu Fazanerije

Slovenski nogometni prvoligaši nadaljujejo državno prvenstvo. Osrednja dvoboja Mura - Olimpija, Maribor gostuje v Krškem.
Fotografija: Avstrijec Zoran Barišić bo jutri na klopi Olimpije debitiral na slovenski nogometni sceni. Foto: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Avstrijec Zoran Barišić bo jutri na klopi Olimpije debitiral na slovenski nogometni sceni. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – V 8. krogu državnega prvenstva nogometnih prvoligašev je v središču pozornosti jutrišnje gostovanje Olimpije na prekmurski ravnici. Mura bo na predvidoma razprodanem stadionu Fazanerija, kjer gradijo razsvetljavo, gostila prvake z največjim možnim motivom, potem ko so varovanci trenerja Anteja Šimundže zelo dobro vstopili v tekmovanje ob vrnitvi v prvoligaško druščino. Dodaten mik obračunu črno-belih in zeleno-belih daje debi novega trenerja Olimpije Zorana Barišića na slovenski sceni.

»Trenerji in igralci smo se spoznali na krajših pripravah v Kranjski Gori, ob tem smo delali na fizičnem, tehničnem in taktičnem področju. Igro Mure smo analizirali, spoštujemo tekmeca, zavedamo se, da bo zahtevna tekma v krasnem ozračju, saj pričakujem poln stadion. Torej nam motiva ne bo manjkalo. V prvi vrsti bomo pozorni na svojo igro, ta mora biti napadalna, toda brez dobre obrambe ne bo nič. Moramo najti ravnotežje med defenzivo in ofenzivo. Vsi skupaj se moramo potruditi, to bo lažje, saj imamo individualno kakovost, igralci pa se radi in hitro učijo. Zdaj moramo sestaviti moštvo s prepoznavno igro,« je povedal Barišić, ki je nove varovance preveril na pripravljalni tekmi z drugoligašem Bravom (4:0), kjer je bil zadovoljen zgolj z drugim polčasom. Na njegovo žalost je moral Goran Brkić na operacijo gležnja in je izgubljen za jesenski del DP, Nik Kapun ima spet manjše težave z gležnjem in bo jutri manjkal, prav tako Asmir Suljić, ki si je na treningu nesrečno lažje porezal stegensko mišico. Mura ima v svojih vrstah tudi razpoloženega strelca Roka Sirka (5 golov), ki si deli prvo mesto na lestvici strelcev z Luko Zahovićem.

Ta bo z Mariborom drevi gostoval v Krškem, od koder vijolični praviloma kljub hudemu odporu Posavcev odnesejo vse tri točke. Zdaj bodo Štajerci še kako nabrušeni, saj so prejeli dobro opozorilo v sredinem pokalnem obračunu z Bravom, ko so si zmago in napredovanje v četrtfinale po zaostanku za zadetek priigrali šele v izdihljajih tekme. »Manjkal nam je hitrejši pretok žoge, ni bilo prostora ob zgoščeni postavitvi nasprotnikov in smo kot močno orožje izkoristili prekinitve. Že nekaj časa ne igramo v popolni zasedbi, in to se pozna. Ko bomo znova imeli na voljo vse igralce, bo tudi podoba na igrišču bolj prepričljiva,« je prepričan trener Maribora Darko Milanič. Na drugi strani bo danes stal nekdanji član Maribora Dalibor Volaš, ki je po vrnitvi iz tujine oblekel dres Krškega.

V sosedskem derbiju se bosta v Velenju danes srečala tudi soseda z dna lestvice, Rudar in Celje; oba nujno potrebujeta zmago. Dozdajšnji hit prvenstva Aluminij in Gorica bosta v šumi igrala za drugo mesto na razpredelnici, Domžale bodo jutri gostile Triglav, na klopi rumenih morda ne bo trenerja Simona Rožmana, ki ga je napadla viroza. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije