NOGOMET

Padel Popovič, živel NK Koper!

Mirana Srebrniča odstavili kot trenerja nogometašev Gorice. Na čelu nekdanjega prvoligaša Kopra znova Ante Guberac.
Fotografija: Miranu Srebrniču v zadnjem času ni bilo lahko sedeti na goriškem trenerskem stolčku. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Miranu Srebrniču v zadnjem času ni bilo lahko sedeti na goriškem trenerskem stolčku. FOTO: Roman ŠŠipić

LJUBLJANA – Čeprav so slovenski nogometni klubi na počitnicah, to ne pomeni, da se v domačem žogobrcu nič ne dogaja. Čeprav še vedno ni uradno znano ime novega trenerja pri državnih in pokalnih prvakih Olimpiji, pa se denimo veliko dogaja na Primorskem.
Miranu Srebrniču v zadnjem času ni bilo lahko sedeti na goriškem trenerskem stolčku. FOTO: Roman ŠŠipić
Miranu Srebrniču v zadnjem času ni bilo lahko sedeti na goriškem trenerskem stolčku. FOTO: Roman ŠŠipić

Kot je slišati iz neuradnih virov, klub podatka namreč še ni uradno potrdil, Miran Srebrnič ni več trener prvoligaša Gorice. Razlog za takšno potezo klubskega vodstva je jasen, slabi izidi goriškega kluba ob koncu jesenskega dela prvenstva. Vrtnice prezimujejo na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice, v zadnjih devetih tekmah, na koncu s petimi zaporednimi porazi, so osvojile le točko. ND Gorica je nazadnje zmagala 7. oktobra, ko je klonil kranjski Triglav.

Goričani so pod Srebrničevim vodstvom sezono sicer začeli odlično, na prvih štirinajstih tekmah v ligaškem delu in pokalu so namreč izgubili le enkrat. Tako pa se je zdaj Miran Srebrnič, bil je dolgoletni goriški nogometaš, pravzaprav je klubska legenda, tudi nekdanji reprezentant Slovenije, po treh letih in pol proti svoji volji poslovil od trenerskega položaja pri ND Gorica. Z njo je bil pred dvema sezonama državni podprvak.
 

Skupščina v tajnosti


V Kopru pa je sprememba v vodstvu nekdanjega nogometnega prvoligaša, ki zdaj nastopa v tretjem ligaškem razredu slovenskega nogometa. Predsedniški položaj je namreč znova prevzel Ante Guberac, ta je bil v koprskem nogometu s krajšimi prekinitvami vodilni mož vse od leta 1997. Alfa in omega gradbenega podjetja Grafist je bil na čelu kanarčkov nazadnje leta 2015.

Njegovo imenovanje je zelo zanimivo, v popolni tajnosti so namreč sklicali izredno skupščino koprskega kluba, o njej je poleg vpletenih vedel le malokdo. Sklicati jo je namreč treba vsaj osem dni pred njeno izvedbo. Guberac se je sicer iz kluba umaknil novembra 2015, ko je vajeti odločanja prevzel koprski župan Boris Popovič. Klubska skupščina je tedaj na predsedniško mesto imenovala Valterja Valenčiča, v vodstvo pa tesne županove sodelavce. Koper je v tem času izgubil tekmovalno licenco.

Pozneje je športni direktor kluba postal Boško Županović, ki je prevzel terjatve Milana Mandarića do FC Koper. No, Popovič ni več koprski župan, s koncem njegove vladavine so se zdaj tudi dogodile spremembe pri Nogometnem klubu Koper. Poleg predsedniške nastavitve Guberca je zdaj znano, da so člani upravnega odbora FC Koper Goran Malenič, Dejan Škerlič, Valter Valenčič in Franci Matoz

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije