BORCI

Nestrpno pričakuje klic razvpitega Dane Whita

Uroš Jurišič vzhajajoči zvezdnik slovenskih (mešanih) borilnih športov. Napoveduje vrhunsko koprsko predstavo proti Gruzincu Šoti Gvasaliji.
Fotografija: Uroš Jurišič (levo) se odlično razume z borilnim kolegom Miranom Fabjanom (desno), glavnim organizatorjem sobotnega spektakla Legends Collide v Kopru. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Uroš Jurišič (levo) se odlično razume z borilnim kolegom Miranom Fabjanom (desno), glavnim organizatorjem sobotnega spektakla Legends Collide v Kopru. FOTO: Miha Šimnovec

LJUBLJANA – Slovenski ljubitelji borilnih športov, ki jih sodeč po odzivih na družabnih omrežjih še zdaleč ni malo, bodo imeli morda na sobotnem spektaklu Legends Collide v Kopru še zadnjič priložnost od blizu spremljati ljubljanskega mojstra Uroša Jurišiča.
Uroš Jurišič (levo) se odlično razume z borilnim kolegom Miranom Fabjanom (desno), glavnim organizatorjem sobotnega spektakla Legends Collide v Kopru. FOTO: Miha Šimnovec
Uroš Jurišič (levo) se odlično razume z borilnim kolegom Miranom Fabjanom (desno), glavnim organizatorjem sobotnega spektakla Legends Collide v Kopru. FOTO: Miha Šimnovec

Med poznavalci obračunov v kletki jih ni malo, ki so prepričani, da je le še vprašanje časa, kdaj se bo vzhajajoči slovenski zvezdnik, ki se je konec junija v Fort Lauderdalu po predčasni zmagi z davljenjem nad Američanom Josejem Caceresom ovenčal s šampionskim pasom ameriškega združenja Titan FC, prvič boril pod okriljem najmočnejše svetovne organizacije UFC (Ultimate Fighting Championship).
 

V igri že za UFC v Moskvi


O tem, da ni več daleč dan, ko ga bo poklical Dana White, razvpiti predsednik omenjenega združenja s sedežem v Las Vegasu (ali kateri od njegovih pomočnikov), in ga povabil na svojo prireditev, niti Urke ne dvomi. Nič čudnega, ko pa je bil že v igri za nastop na septembrskem spektaklu UFC v Moskvi. Toda najboljši slovenski (mešani) borec tudi v mislih noče prehitevati dogodkov. Ker gre korak za korakom, je zdaj Jurišič popolnoma osredotočen na sobotni obračun v Bonifiki z Gruzincem Šoto Gvasalijo (10 zmag, 5 porazov), proti kateremu bo lovil svojo deseto zaporedno profesionalno zmago.

Zaveda se, da lahko le v primeru novega uspeha računa na nagel vzpon med elito v velterski kategoriji (do 77 kg). "S svojimi trenerji sem Šoto dobro proučil na medmrežju in se med ogledi posnetkov njegovih nastopov prepričal, da gre za borca, ki precej stavi na svojo moč. Udarja nevarne krošeje, poleg tega svoje tekmece pogosto ruši z judoističnimi ali rokoborskimi meti," je 25-letni Ljubljančan opisal nasprotnika iz Gruzije in v isti sapi pribil, da je v vseh prvinah boljši od njega, zato verjame, da bo borišče še desetič zapovrstjo zapustil dvignjenih rok.
 

Vse ob svojem času


"Potem ko je borbo z menoj odpovedal Hrvat Ivan Gluhak, sem vesel, da jo je sprejel Gvasalija. A verjamem, da bo to odločitev še obžaloval. Pripravljen sem na vse, tako da bo zmaga moja. Zame nič drugega ne pride v poštev!" je povedal o svojem tekmecu, ki se običajno bori v kategoriji do 84 kilogramov. Zaradi tega ima Urke določene pomisleke, da Gvasalija na petkovem uradnem tehtanju ne bo imel dogovorjene teže (do 77 kg). Ob kakšen kilogramu preveč bi še zamižal na eno oko, prav dosti več pa mu ne bi pogledal skozi prste, saj v tako pomembnem obdobju, ko pravzaprav že stoji na pragu kletke UFC, ne namerava ničesar postaviti na kocko.

"Če sem iskren, nisem zadovoljen, ker še nisem v UFC. Toda vse ob svojem času, najpozneje prihodnje leto! Najpomembneje je, da se razvijam kot borec in da zmagujem," je poudaril ljubljanski as in se zahvalil organizatorju Miranu Fabjanu, da je za svojo prireditev zbral na kupu toliko slovenskih legend borilnih športov. Za konec je vse svoje navijače pozval, da ga pridejo v soboto – kakor tudi druge naše borce – v čim večjem številu podpret v Koper. "Upam, da bodo gledalci napolnili Bonifiko in da bomo skupaj ustvarili nepozaben spektakel," si je še zaželel Jurišič, sicer član slovitega floridskega kluba American Top Team (ATT). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije