BOKS

Jezo na Libanonca bo stresel v ringu

Na jutrišnjem borilnem spektaklu WFC 11 dvobojev v Tivoliju. Ljubljanski boksar Haris Aksalič si želi nokavtirati Mika Azaba.
Fotografija: Harisu Aksaliču bo Cape Town ostal v nepozabnem spominu tudi zaradi mogočnih slonov, ki si jih je od blizu ogledal v tamkajšnjem naravnem parku. FOTO: Kalakoda Promotions
Odpri galerijo
Harisu Aksaliču bo Cape Town ostal v nepozabnem spominu tudi zaradi mogočnih slonov, ki si jih je od blizu ogledal v tamkajšnjem naravnem parku. FOTO: Kalakoda Promotions

LJUBLJANA • S Harisom Aksaličem, prvim slovenskim profesionalnim boksarjem v težki kategoriji, ki ga prijatelji kličejo tudi Mašina, ni dobro češenj zobati. Da je dejansko pravi stroj, so pokazale tudi zadnje meritve, po katerih je v eni minuti sprožil kar 318 udarcev, kar je za težkokategornika res ogromno. Za nameček je posebno napravo zadeval s hitrostjo 43 km/h in težo 550 kilogramov! Verjetno ni treba posebej razlagati, da se tisti, ki prejme takšen udarec, zagotovo ne obdrži na nogah. Zato se mu ni dobro zameriti, kakor se mu je Libanonec Mohamed Azab, njegov tekmec na jutrišnjem borilnem spektaklu WFC v dvorani Tivoli (začetek ob 20. uri).

Ko sta se namreč na nedavnem medijskem dnevu postavila v bojno držo pred fotografskimi objektivi, je Mike, kot se sicer predstavlja 40-letni Libanonec, ki sicer že dolgo prebiva v Avstriji, grdo odrinil Aksaliča. Že od daleč je bilo videti, da je bil 13 let mlajši Ljubljančan, ki je v svojem prvem profesionalnem dvoboju konec lanskega septembra v Cape Townu premagal Kamerunca Nica Yamdjieja, nad tekmečevim odrivanjem neprijetno presenečen. »Očitno sem svojo pest premočno prislonil na njegovo brado, kar ga je vrglo iz tira. No, jaz sem ostal miren. Le nasmehnil sem se mu in si mislil svoje,« je dejal Aksalič, ki bo – kot je pribil – svojo jezo nad nasprotnikom stresel v tivolskem ringu.

Ker je vprašanje, kdaj bo imel naslednjič spet priložnost boksati skorajda pred domačim pragom, v njem tli še toliko večja želja po dokazovanju. »Upam, da se bom izkazal in da bom hitro končal dvoboj,« si je zaželel 192 cm visoki in 112 kg težki Ljubljančan, ki za dva centimetra nižjega in deset kilogramov lažjega tekmeca ni skoval nobene posebne taktike. »Šel bom na nokavt in poskušal Mika čim prej prisiliti k vdaji – vsekakor pred iztekom štirih rund, kolikor naj bi trajal najin obračun,« je dal Aksalič jasno vedeti, da ne razmišlja o ničemer drugem kot o predčasni zmagi. Čeprav ne dvomi o svojem uspehu, nasprotnika ne podcenjuje. »Azab je precej izkušen borec, ki izhaja iz kikboksa in mešanih borilnih športov. Kot mi je znano, bo to njegov prvi uradni dvoboj v boksu, in videli bomo, kaj bo imel ponuditi,« je radoveden beli Tyson, kakor mu je nadel vzdevek Zlatko Mahić, glavni organizator spektaklov WFC.

V Tivoliju tudi K1 in MMA

Ob boksarski premieri med Aksaličem in Azabom si slovenski ljubitelji borilnih športov na WFC 23 veliko obetajo tudi od obračuna po pravilih K1 med Kranjskogorcem Denisom Porčičem - Chorchypom (do 95 kg) in v Ljubljani živečim Alžircem Muryjem Derbalom (do 85 kg). Nič manj razburljivi ne bodo niti dvoboji v mešanih borilnih športih (MMA); v Tivoliju jih bo tokrat na sporedu kar devet. V edinem ženskem bo Stranjčanka Neja Uranič (do 55 kg) prestala ognjeni krst proti italijanski Iranki Samin Kamal Beik. Spektakularne predstave obljubljajo tudi borci iz preostalih parov, do 66 kg: Rok Krušič (Slo) – Carlo Vinci (Ita), Nejc Preložnik (Slo) – Borislav Nikolić (Srb); do 77 kg: Dalibor Anastasov (Slo) – Vito Špic (Slo), Arber Murati (Alb) – Ivica Trušček (Hrv); do 84 kg: Marko Drmonjič (Slo) – Nemanja Milošević (Srb), Igor Kuzmanović (Slo) – Nemanja Nikolić (Srb); do 95 kg: Jakob Nedoh (Slo) – Edoardo Lorenzetti (Ita); nad 95 kg: Tadej Dajčman (Slo) – Luka Podkrajšek (Slo). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije