DRAFT

Dončić odletel v ZDA, Klavžar treniral v Realu

Ljubljančan Luka Dončić se je z naslovom španskega prvaka poslovil od Evrope. Ponoči ga čaka nabor lige NBA, kjer ga bo spremljala mama Mirjam Poterbin.
Fotografija: Luka Dončić po novem slavju v Španiji FOTO: Instagram L. D.
Odpri galerijo
Luka Dončić po novem slavju v Španiji FOTO: Instagram L. D.

LJUBLJANA – Danes ponoči bodo vse oči uprte v Brooklyn. V New Yorku bo v noči na petek, začelo se bo ob 1. uri zjutraj, prenos pa bo na Sportklubu, potekal draft košarkarske lige NBA. Med glavnimi zvezdniki dogodka bo zagotovo 19-letni član madridskega Reala Luka Dončić, ki je kot zadnji pripotoval na prizorišče. Medtem ko je njegova konkurenca delila intervjuje medijem, opravljala treninge in podpisovala pogodbe s proizvajalci športne opreme, je igral resno člansko košarko!

V dresu kraljevega kluba Reala, ki je tudi z Lukovo pomočjo dosegel 34. naslov državnega prvaka. Dončićevi so bili v finalu španske lige s 3:1 v zmagah boljši od Baskonie. »To je bila najboljša sezona v mojem življenju. To je tudi zmaga za vse tiste, s katerimi sem sodeloval: za vse osebje kluba, za moje kolege, fizioterapevte, zdravnike,« je po finalu v Vitorii dejal Dončić. Luka je v treh sezonah s člansko vrsto prišel do sedme lovorike! V tej sezoni je bil najboljši tudi v evroligi, v ZDA pa odhaja, to je pred dnevi opozoril tudi trener Phoenixa Igor Kokoškov, kot uveljavljen igralec. S tem se ne more pohvaliti noben sodelujoči na draftu.

Čas sodi

»Čez leto dni bomo videli, kdo je imel prav,« odgovarja Dončić na vse špekulacije, ki se zadnje tedne pojavljajo ob njegovem imenu in statusu v Združenih državah Amerike. Nekateri so še vedno prepričani, da mu bo uspelo priti v Phoenix, kjer ga čaka mentor in trener Igor Kokoškov. Nekaj je takih, ki računajo, da se bo Dončić pridružil Sacramentu, kjer ima glavno besedo šef klubskih operacij Vlade Divac, v ekipi pa je Bogdan Bogdanović.

Divčev namestnik je nekdanji as Predrag Stojaković. V minulih dneh sta se oglasila tudi dva NBA-asa, ki sta proslavila minuli dve desetletji v severnoameriški poklicni ligi NBA. Danes 44-letni in že upokojeni košarkarski branilec Steve Nash napoveduje svetlo prihodnost Slovencu, 40-letni veteran v vrstah Dallasa Dirk Nowitzki pa je prepričan, da se bo Luka zapisal med velikane.

Tudi Urban Klavžar

Po izjemni izkušnji Reala z Luko Dončićem je nekako logično, da so v Madridu bolj pozorni na območje Slovenije. Ravno včeraj se je iz Madrida vrnil 14-letni Urban Klavžar. Španci ga spremljajo že dlje, nazadnje je nase opozoril na turnirju v Španiji. Košarkarji Helios Suns, fantje letnika 2002 in mlajši, na tekmovanju VM Develops Basketball, ki je potekalo v Bellpuigu, so zasedli 2. mesto. Urban Klavžar, dve leti mlajši od večine nasprotnikov, je bil celo najboljši košarkar turnirja. Treniral je v Madridu. Kako naprej, pa se bodo v kraljevem klubu še odločili. V Realu medtem nadaljujeta svojo športno pot​ Dan Duščak in Žiga Samar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije